הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


מפקד הבקר הישראלי יוצא לדרך


לקראת טיוב הליכים מקיף בענף, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מובילים פיילוט למפקד הבקר. המטרה: שמירה על בריאות בעלי החיים, בריאות הציבור, ייעול הליכי הטיפול הנהוגים כיום בענף והפיכת אגרת המגדל לאגרה מאוחדת

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  13-12-2022



עדר בקר בגולן. צילום: משה לוי - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

מפקד אוכלוסין לפרות: בתחילת החודש הבא יחל משרד החקלאות בפיילוט חדש למפקד הבקר בישראל. הפיילוט יבוצע במהלך חודש ימים, וישמש לתיעוד ורישום ראשי הבקר החיים במדינת ישראל.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים ? הצטרפו אלינו לווטסאפ / טלגרם / פייסבוק

על פי הערכות, חיים כיום בישראל כ-710,000 ראשי בקר, כאשר החלוקה היא: כ-300,000 ראשי בקר ברפתות החלב, כ-295,000 ראשי בקר מיובאים לפיטום ושחיטה וכ-110,000 ראשי בקר מעדרי בשר במרעה.

המפקד ייעשה באמצעות טופס שיישלח אל כל מגדל ובו התיעוד הנוכחי שקיים כיום במערכת. את הטופס יעדכן המגדל בהתאם לשינויים שחלו בעדר שבבעלותו.


רפת חלב בדרום הארץ. צילום: הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

יתר על כן, כיום כל מגדל מחויב לשלם על כל טיפול בנפרד עבור הבקר שבבעלותו. כדי להפחית את הליכי הבירוקרטיה, משרד החקלאות החל לפעול במטרה לגבות אגרה מאוחדת וקבועה עבור השירותים הניתנים על ידי הממשלה, בהתאם לכמות הבקר הנמצא ברשות כל מגדל. כך שמעבר ליתרונות המהותיים במעקב סדיר אחר מצב הבקר בישראל לטובת שמירה על בריאות הציבור ובריאות בעלי החיים, התיעוד ישמש גם את המגדל על מנת לשלם אגרה מאוחדת עבור כלל השירותים הניתנים לו על ידי המדינה (לרבות: סימון, רישום והיתרי הובלה). מגדל אשר לא ישתתף במפקד, יאלץ לשלם את האגרה בהתאם לרישום הממשלתי האחרון המתועד.



שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "לראשונה מדינת ישראל תנהל מעקב צמוד ומקצועי אחר ענף הבקר. אני שמח שלאחר מספר חודשים של היערכות גורמי המקצוע במשרדי, המהלך שיזמתי יוצא אל הפועל וייושם בשטח. מדובר בצעד ראשון מסוגו ומתבקש, למען שמירה מיטבית על בריאות הציבור ובריאות בעלי החיים וכן להפחתת נטל הרגולציה ושיפור השירות לחקלאי".

מנהל השירותים הווטרינריים ובריאות המקנה במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, ד"ר תמיר גשן: "מהלך זה הכרחי על מנת לתת למגדלים כלים מודרניים לביצוע פעולות באופן עצמאי, תוך שליטה בכמות הבקר ומיקומו, וכדי לאפשר צמצום התפשטות מחלות. באמצעות מהלך זה תופחת הבירוקרטיה הכרוכה בגידול בקר במדינת ישראל כיום, מה שיקל על ההתנהלות היומיומית שלהם, ללא התפשרות על בריאות הציבור ובריאות בעלי החיים".

» פורסם בחדשות