הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


התאחדות חקלאי ישראל: לחקלאים אין כל השפעה על המחירים, מדובר בשקרים של משרד האוצר


אבשלום (אבו) וילן, מזכ''ל התאחדות חקלאי ישראל: ''אגף התקציבים מאשים את החקלאים בעלייה ביוקר המחיה. מדובר בשקרים. רשתות השיווק הן שמוכרות את התוצרת החקלאית ב-100%-200% יותר''. על כוונת האוצר לאשר ייבוא פירות וירקות מחו''ל, אומרים בהתאחדות, כי הוכח כבר שהייבוא אינו תורם להורדת המחיר לצרכן, פוגע בביטחון התזונתי, והורס את החקלאות המקומית

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  13-07-2021



מנגו מאיה מעמק הירדן,  צילום: שלומית קידר - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

בימים האחרונים, על רקע דיוני התקציב והכוונה להרחיב את הייבוא והגזירות המסתמנות בחוק ההסדרים, מנסים גורמים באגף התקציבים במשרד האוצר, אליהם מצטרפים יבואנים וגופים נוספים בעלי אינטרס כלכלי, להכשיר את השטח לקראת מהלך שגוי של הרחבת הייבוא החקלאי לישראל. כך טוענים היום בהתאחדות חקלאי ישראל.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים ? הצטרפו אלינו לווטסאפ / טלגרם / פייסבוק

''במסגרת זו, אומרים בהתאחדות, גורמים אלה פועלים לאפשר ייבוא חופשי של פירות וירקות, מהלך שניסיון העבר מוכיח כי הוא אינו מוריד מחירים לצרכנים ואינו מעודד באמת תחרות, פוגע בביטחון המדינה ובביטחונה התזונתי, הורס את החקלאות המקומית ומגדיל את הסיכון לחדירת מזיקים לישראל.

אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל: "בימים האחרונים אנחנו שומעים יותר ויותר על כוונת גורמים באגף התקציבים לפתוח את המשק לייבוא תוצרת חקלאית. מדובר בפגיעה אנושה בחקלאים ובחקלאות הישראלית. חמור מכך – אגף התקציבים מאשים את החקלאים בעלייה ביוקר המחייה. מדובר בשקרים. לחקלאים הישראלים אין כל השפעה על המחירים, רשתות השיווק הן שמוכרות את התוצרת החקלאית ב-100%-200% יותר. כנראה שנוח יותר לנערי האוצר לתקוף את החקלאים, שהוכיחו את עצמם בקורונה האחרונה ושמרו על ביטחונה התזונתי של מדינת ישראל, מאשר לתקוף את הטייקונים והקמעונאים שעל פי הדו"חות הכספיים שלהם, עשו קופה נאה על גבו של הצרכן הישראלי. ייבוא היא לא מילת קסם. אם נתמכר לייבוא לא מפוקח לא רק שנפגע בחקלאות, אלא נתלה את גורלנו ברצונו הטוב של ארדואן כדי לייבא עגבניות. אני לא חושב ששם אנחנו רוצים וצריכים להיות".


אבשלום (אבו) וילן, מזכ''ל התאחדות חקלאי ישראל. צילום: התאחדות חקלאי ישראל

וילן מוסיף: "ניסיון העבר, לאור מקרים כמו ייבוא התפוחים והאגסים לישראל, מלמד כי במרבית המקרים, פערי המחיר בעקבות ייבוא או סחורה זולה יותר לא מתגלגלים לכיסו של הצרכן, אלא נשארים בקופת הקמעונאים. ודבר נוסף; בניגוד לטענות המושמעות, אין צורך להגדיל את כמות התוצרת החקלאית. צריכת הירקות הטריים בשנה בישראל עומדת על למעלה ממיליון טון ירקות, והמגדלים המקומיים מספקים את כל הצורך של האזרחים. אם קיימת במקרים מסויימים ירידה בצריכה, הסיבה היא אינה מחסור במוצרים חקלאיים – אלא שינוי בהרגלי הצריכה והתזונה של תושבי ישראל".

עוד אומרים בהתאחדות חקלאי ישראל, כי תלות בייבוא תחשוף את ישראל למנופי לחץ בינלאומיים, ופגיעה בסל המזון הישראלי. כדוגמא מציינים בהתאחדות את טורקיה, ממנה מספר קמעונאים מייבאים עגבניות. מערכת היחסים עם טורקיה ידעה בעבר עליות ומורדות, עד כדי פגיעה ביחסי המסחר ואיום בהפסקת ייבוא מוצרים. שיקול נוסף שצריך לעמוד נגד עיני האוצר הוא השמירה מפני חדירת מזיקים לישראל. כיום, בעקבות הייבוא המפוקח, נמנעת כניסתם של מזיקים ביולוגיים לישראל דרך תוצרת חקלאית. כאשר ייפתח השוק, יגדל משמעותית הסיכוי לחדירת מינים פולשים ופגיעה אנושה בחקלאות אך גם בגידולים פרטיים. לדברי גורמים בהתאחדות, צפויים החקלאים להגביר בימים הקרובים את מאמציהם למנוע את ההחלטה שתגרום לפגיעה קשה בחקלאות המקומית.

פורסם בחדשות