הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


100 שנים למכון וולקני צוינו היום בבית הנשיא


מנהל המחקר החקלאי - מכון וולקני, הינו המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי ונמנה עם הידועים מסוגו בעולם. נשיא המדינה לאנשי מכון וולקני: ''בזכותכם, אנחנו למדים כמה טובה אדמת הארץ וכמה חשוב להמשיך לשמור עליה, לחקור אותה ולהיעזר בה למען קיום הדורות הבאים''

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  11-04-2021



זרעים שהוענקו לנשיא בטקס היום, צילום: יוסי אלוני - באדיבות מכון וולקני

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין אירח הבוקר (א') אירוע לציון 100 שנה למנהל מחקר חקלאי - מכון וולקני, המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי ונמנה עם הידועים מסוגו בעולם.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים ? הצטרפו אלינו לווטסאפ / טלגרם / פייסבוק

תפקידיו העיקריים הם לסייע לחקלאי ישראל בפתרון בעיות שונות, לבצע מחקר ופיתוח בנושאים חדשים ומבטיחים בחקלאות ובמדעי המזון, ולתכנן, לארגן וליישם מחקר חקלאי בישראל. רבים מהחידושים שפותחו במינהל המחקר החקלאי מיושמים כבר ברמה המסחרית בארץ ובעולם. היישום מתבטא במיוחד בתחומים הבאים: גידולים מוגנים (חממות), השקייה, חקלאות באיזורים צחיחים, טיפול בתוצרת לאחר הקטיף, הגנת הצומח, מיכון, וזנים חדשים של פירות, ירקות וצמחי נוי. הנהנים הישירים מהישגי מינהל המחקר החקלאי הם החקלאים, התעשיות החקלאיות, ומעל לכל – הצרכנים בישראל, הזוכים למיגוון מוצרי חקלאות באיכות טובה.

במהלך האירוע בבית הנשיא, נטעו הנשיא ריבלין, שר החקלאות אלון שוסטר וראש מכון וולקני פרופ' אלי פיינמן, שני שתילי זית עתיקים בגינת הנשיא - האחד שמקורו בשבטה שבדרום הארץ, והשני שמקורו בפאתי ירושלים. הנשיא גם מסר לנציגי המכון 'איגרת לדורות הבאים' שתוטמן בבנק הגנים הישראלי במכון הוולקני בה הוא מברך את אנשי המכון על פועלם החשוב.


נטיעת עץ זית בגינת בית הנשיא, צילום: יוסי אלוני - באדיבות מכון וולקני

בדבריו הודה הנשיא ריבלין לאנשי המכון ואמר: "כבר יותר ממאה שנים שהמכון ועובדיו עומדים בחזית הקדמה החקלאית והטכנולוגית בארץ ובעולם. בזכותכם אנו זוכרים שלמרות שארץ ישראל לא התברכה במשאבי טבע רבים, היא התברכה באנשי מדע חכמים ומוכשרים שלמדו להפוך אתגרים להזדמנויות. בזכותכם, אנחנו למדים כמה טובה אדמת הארץ וכמה חשוב להמשיך לשמור עליה, לחקור אותה ולהיעזר בה למען קיום הדורות הבאים. על כל אלה, על המחקרים פורצי הגבולות, על החדשנות והיצירתיות האינסופית, על התרומה שלכם למיצוב מדינת ישראל כמעצמה בתחומי הטכנולוגיה והחקלאות – אני מבקש לומר לכם תודה גדולה. אני מאחל כי תמשיכו לפלס דרך בתחומי המחקר החקלאי העולמי ולסייע לאלפי חקלאים, מדינות ואזרחים ליהנות מתוצרים איכותיים ומזינים שיאפשרו לנו לכולנו לשפר את איכות חיינו ולהמשיך ליהנות מהטבע, מהצומח ומהקדמה של המאה ה-21."

שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר אלון שוסטר: "מכון וולקני הוא הפנינה שבכתר המחקר החקלאי בישראל. בזכות עבודתם של החוקרים הרבים ובזכות השקעות משמעותיות בתקציבי מחקר, יוצא שמה של החקלאות הישראלית ברחבי העולם כחקלאות מתקדמת ופורצת דרך. בשבוע בו נחגג יום העצמאות, ראוי להזכיר כי עצמאות ישראל מורכבת גם מביטחון המזון שלנו, המאפשר למדינת ישראל לספק לאזרחיה מזון טרי ואיכותי מתוצרת מקומית. למכון וולקני ולמחקר החקלאי הענף שמתקיים בו יש זכויות רבות בעצמאות המזון הישראלית ובביטחון התזונתי של אוכלוסיית כדור הארץ."

ראש מכון וולקני, פרופ' אלי פיינרמן: "במהלך מאה שנות פעילותו, נרשמו לזכות מכון וולקני הישגים כבירים ופיתוחים שהוטמעו בשגרה החקלאית היומיומית של חקלאי ישראל והעולם. המחקר החקלאי שנערך בוולקני מתייחס לחקלאות במובן רחב ביותר. הוא מקיף שילובים של חקלאות ומזון, חקלאות ובריאות, חקלאות ומשאבי טבע, חקלאות וסביבה, חקלאות ותעשייה, וחקלאות ויחסים בינלאומיים. הוא מביא בחשבון באופן סימולטני את האתגרים של היצרנים החקלאיים, את הדרישות של צרכני התוצרת החקלאית, את משאבי המים והקרקע, את איכות הסביבה ואת האתגרים הגלובליים העצומים בהווה ובעתיד. אחת מאבני הפינה של המחקר המסמלת את הקשר בין ישן לחדש, בין עבר להווה ועתיד, היא איתור ושימור המשאבים הגנטיים הצמחיים של ארץ ישראל לצורך טיפוח גידולי העתיד. המחקר החקלאי בישראל הוא בעל מובילות עולמית ורבים מתוצריו אחראים לכך שישראל נחשבת "אור לגויים" בתחום החקלאות."

פורסם בחדשות