הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


משרד החקלאות אכלס כ-50,000 דגיגי בורי בכנרת


אכלוס דגים באגמים, מספק הזדמנות לנקיטת גישה חיובית ופעילה להעשרה מכוונת של אוכלוסיות דגים, הגדלת החלק היחסי של אוכלוסיות דגים רצויות, והוספה מבוקרת של דגיגים חדשים אשר צפויים להטיב עם המרקם האקולוגי של האגם ולשמור על איזון אוכלוסיית האצות

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  02-12-2020



אכלוס דגיגים בכנרת, צילום: גיא רובינשטיין

אגף הדיג במשרד החקלאות ופיתוח הכפר אכלס היום (ה') כ- 50,000 דגיגי בורי (קיפון) בכנרת. פעולה זו קורית על פי רוב אחת לשנה. לאכלוס, מטרה כפולה - הן להעשיר את הדגה בכנרת והן לטפל במים ולשפר את איכותם.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים ? הצטרפו אלינו לווטסאפ / טלגרם / פייסבוק

בדרך כלל האכלוס מתבצע באמצעות דגיגי בורי מהבר המועברים ממקור מים טבעי אחר, אולם במקרה הזה המשרד השתמש בדגיגים שהוטלו במכון רבייה ימי במעגן מיכאל לפני ארבעה חודשים.

מדובר בדגיגי קיפון גדול ראש (Mugil cephalus), שלהם יש תפקיד חשוב בשמירת מאזן האצות בכנרת, כאשר הדגים משמשים למעשה מסנן ביולוגי לדילול האצות באגם. מספר סוגי אצות בכנרת עלולות לפתח רעלנים ולפגוע בכך באיזון הביולוגי באגם ובאיכות מי השתייה המופקים ממנו.


אכלוס דגיגי בורי בכנרת, צילום: בועז גינזבורג

גיא רובינשטיין, מנהל תחום חקלאות מים באגף הדיג במשרד החקלאות: "אכלוס דגים ככלי לניהול אגמים, מספק הזדמנות לנקיטת גישה חיובית ופעילה להעשרה מכוונת של אוכלוסיות מתדלדלות, הגדלת החלק היחסי של אוכלוסיות דגים רצויות, והוספה מבוקרת של דגיגים חדשים אשר צפויים להטיב עם המערכת. שיטה זו נפוצה ומיושמת בהצלחה לאורך עשרות שנים בימים ובמאגרי מים מתוקים רבים ברחבי העולם. משרד החקלאות תומך ומקדם את פיתוח המסוגלות לייצור דגיגי בורי במכוני רבייה, כאשר בשנים האחרונות אנו עדים להתקדמות משמעותית בתחום שאת התוצאות אנו רואים כיום השטח".


אכלוס אגם הכנרת מתבצע מדי שנה על ידי אגף הדיג במשרד החקלאות על פי הנחייתה המקצועית של ועדת אכלוס הכנרת, המשותפת למשרד החקלאות ורשות המים וכוללת חוקרים מהעבדה לחקר הכנרת (חקר ימים ואגמים), מומחים מהאקדמיה, ונציג הדייגים המקומיים. מדיניות אכלוס זו נקבעת על סמך מצב האגם וסיכום האכלוס בשנה הקודמת.

פורסם בחדשות