מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה 07-09-2020
אנרגיה סולארית על גגות מפעל 'גליל קרור'. צילום: החברה לפיתוח הגליל
במסגרת אסטרטגיית ההשקעות בתחום האנרגיה הירוקה, מעמיקה החברה לפיתוח הגליל את השקעותיה בתחום, במטרה להשיא ערך כלכלי וסביבתי. לאחר שהצטרפה כשותפה בתאגיד 'משקים אנרגיה', שיוזם ומקים שדות פוטו וולטאים קרקעיים בכל רחבי הארץ, היא עומדת לסיים פרויקט סולארי לכיסוי 40 דונם גגות של מפעלים בבעלותה.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוק
בפרויקט, שכולל בין היתר את גגותיהם של מפעלים כגליל קירור, אבוקדו גל, עוף הגליל וקואופרטיב גליל עליון, הושקעו כ-10 מיליון ₪ והוא צפוי לספק כושר ייצור מצטבר של כ- 4 מגה וואט בהסדרה מול חברת חשמל במסלול של מונה נטו ובמסלול של הסדרה תעריפית.
במקביל הושלמה הקמתו של שדה פוטו וולטאי קרקעי בשיתוף משקים אנרגיה וקיבוץ כפר בלום. השדה, המשתרע על שטח של כ-110 דונם, צפוי לייצור כ-9 מגה וואט.
בחברה לפיתוח הגליל אומרים, כי פרויקטים סולאריים נוספים מתוכננים בקיבוצים גדות וכפר סאלד, שאושרו בוועדת משנה נוף גליל, כחלופה צמודת דופן לישוב, שתקודם במסגרת שינוי תב"ע לפיתוח שדות סולאריים קרקעיים.
על פי הנתונים, מדינת ישראל נמצאת עדיין מאחור בתחום הפקת אנרגיה סולארית יחסית ליעדים שקבעה לעצמה ויחסית למדינות מפותחות. היעד הממשלתי המקורי היה ייצור 5% מצריכת החשמל במשק מאנרגיה מתחדשת עד 2014. בפועל, ב-2017 השיעור הגיע ל-2% בלבד. היעד החדש אליו מכוונת רשות החשמל הוא 10% ב- 2020. מקורות במשק החשמל פנו למשרד האנרגיה להגדיל את יעד האנרגיות המתחדשות בסך האנרגיה המופקת במשק מ-17% עד 2030, לעד 50%.
פורסם בחדשות