חילוץ כוורות מנהר הירדן, צילום: מכוורת גליל קיבוץ דןלמרות שהדבוראים ברחבי הארץ נערכו מבעוד מועד לסערה שפקדה אותנו בשבוע שעבר, הידקו את גגות הכוורות וחזקו אותן לנקודות ההצבה, בעזרת סוגרים מיוחדים כבדי משקל, נזקי הסופה היו עצומים. שטחי מרעה של דבורים הוצפו ומאות כוורות נסחפו, בשל המשקעים הרבים באזור נהר הירדן שעלה על גדותיו ובשטחי החקלאות בגליל העליון.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקזוהר רודולף דבוראי ומנהל מכוורת "גליל" בקיבוץ דן, המכוורת הגדולה והמשמעותית ביותר בגליל ובגולן, האחראית על רוב שירותי האבקת הגידולים החקלאיים, פירות וירקות באזור הצפון, אומר: "בשני אירועי ההצפות, עמיתי הדבוראים ואני, עמדנו חסרי אונים לנוכח הנזק העצום שנגרם לכוורות עקב ההצפות. מאות כוורות נסחפו עם הזרמים עקב הגשמים הרבים, הכוורות נשברו ונהרסו כליל, את רובן לא מצאנו כלל והדבורים מתו, בכל כוורת יש למעלה מ- 20,000 דבורים, זה מחזה קשה ביותר ויש לכך השלכות מאוד כבדות''.
חילוץ כוורות בנהר הירדן, צילום: מכוורת גליל קיבוץ דן''מאחר והזרימות לאורך נהר הירדן היו חזקות במיוחד, דרכי הגישה לכוורות שהיה ניתן להציל נחסמו, ורק לאחר מספר ימים הצלחנו להגיע אל חלקן ולחלצן למקום מבטחים. כל השנה אנו עובדים קשה וברגע אחד נהרס עמלנו, מדובר באובדן הכנסה שלא נוכל להשיבו, בנזק עצום של מאות אלפי שקלים והרס שלא ניתן לשקם". מוסיף רודולף.
כוורות הרוסות בנהר הירדן, צילום: מכוורת גליל קיבוץ דןזאב מידן מנכ"ל מועצת הדבש: "הרס מאות הכוורות ותמותת הדבורים בעונה זו הינה קריטית במיוחד ותפגע בהאבקת הגידולים החקלאיים, שכן הדבוראים נקראים על ידי החקלאים להציב את הכוורות, במטעי הפרי ובשדות החקלאיים, על פי פריחת גידולי החקלאות. אין ספק כי באביב ובקיץ הקרוב, נרגיש את הפגיעה גם בתפוקת הדבש" אומר מידן ומוסיף: "חשוב לזכור כי בארץ ובעולם אנו ממשיכים להתמודד עם תופעת היעלמות הדבורים. דבורת הדבש הינה המאביקה המרכזית בטבע שאחראית להאבקת 80% מהיקף הגידולים החקלאיים, ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ- 2.5 מיליארד שקלים בשנה".
מועצת הדבש פנתה לקנ"ט ולמשרדי הממשלה, לבדיקת סיוע לדבוראים עקב הנזקים הכבדים.
פורסם
בחדשות