נשיא המדינה ראובן ריבלין בביקור במתקן ההתפלה שורק, יוני 2018, צילום: מרק ניימן - דוברות בית הנשיא -ויקיפדיהצוות האכיפה הייעודי למיצוי ההליכים מול מתקן ההתפלה שורק 1, שהוקם לצורך בדיקת
אירוע החריגה ברמת המליחות במתקן, סיים את עבודתו בימים האחרונים והחליט כי כפיצוי על החריגה, יספק המתקן למשק המים כ-30 מיליון קוב, ללא עלות, במהלך השנים הקרובות.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקכיום רוכשת המדינה כמויות מים נוספות מהמתקנים בעלות של כ-2.6 ש"ח בממוצע לקוב, כך ששווי המים שיסופקו עומד על כ-75 מיליון ש"ח.
בסוף חודש מרץ 2019 התגלה כי במשך כשנה וחצי מתקן ההתפלה שורק 1 סיפק מים מותפלים ברמת מליחות אשר חרגה מהרף המוגדר בהסכם בין המדינה לזכיין. ברשות המים ובמשרד האנרגיה מציינים, כי החריגה היתה נמוכה משמעותית מהמגבלה הנקובה בתקנות בריאות העם למי שתייה, אך המדינה ראתה אירוע זה בחומרה רבה.
על רקע האמור, הקים שר האנרגיה ועדה בראשות מנכ"ל משרד האנרגיה (ועדת אדירי), לבדיקת אירוע החריגה.
כחלק ממסקנות הוועדה, הוחלט על הקמת צוות אכיפה ייעודי הכולל את פרקליטות המדינה, למיצוי הליכי האכיפה מול המתקן. יצוין כי עמדת פרקליטות המדינה היא כי אין מקום לפתוח בחקירה פלילית מול המתקן.
במסגרת צוות זה, סוכם כי המתקן יספק למשק המים כ-30 מיליון קוב מים ללא עלות, במהלך השנים הקרובות. עוד סוכם על חיזוק הממשל התאגידי בחברת הזכיין, האחראית על המתקן, ובחברת ההפעלה של המתקן, וכן על בחינת שינוי בבעלי התפקידים במתקן.
המתקן יעסיק מומחה חיצוני לשם בחינת נהלי החברה, פעילותה ואבטחת איכות המוצר ומספר הבדיקות היומיות תוגדל מעבר לנדרש בחוזה הזיכיון.
כמו כן, כחלק ממסקנות ועדת אדירי הורתה המדינה על הגדלת מספר בדיקות המעבדה בכל מתקני ההתפלה ועל ביצוע בדיקות פתע. בנוסף המדינה החלה בשדרוג מערכות המחשוב לצורך ייעול וניתוח המידע שנאסף מהמקורות השונים ובאופן שיאפשר התראות על מידע חריג גם אם החריגה אינה בעייתית מבחינת הציבור הרחב ותקנות מי השתייה.
פורסם
בחדשות