מייסדות בית הספר, צילום: באדיבות איגוד התעשייה הקיבוצית בית הספר למנכ"ליות העתיד נפתח בימים אלו ביוזמה משותפת של איגוד התעשייה הקיבוצית, התנועה הקיבוצית וארגון סופרסונס. במפגש הפתיחה השתתפו 25 נשים מנהלות ונושאות תפקידים במפעלים ובקיבוצים שמשתתפות במחזור הראשון של בית הספר.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקתוכנית זו היא הראשונה מסוגה, ונועדה להגדיל את מספר הנשים בתפקידי ניהול בקיבוצים ובתעשייה וזאת באמצעות הקניית כלי ניהול ופיתוח אישי מתקדמים ויצירת מאגר של נשים שאפתניות ומוכשרות לתפקידי ניהול עתידיים.
מרים דרוק, מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית, ברכה את המשתתפות ואמרה שמטרת בית הספר היא להעניק לנשים המעוניינות להתקדם בשלבי הניהול כלים מעשיים כיצד לעשות זאת כולל תכנון הקריירה, מיתוג אישי ומוניטין, הופעה ברשתות החברתיות ובעיקר בלינקדאין, משא ומתן וקבלת החלטות, דיבור מול קהל ועוד.
''המטרה שלנו כפולה הן להעצים את הנשים והן לתת מענה לטענה הנשמעת לעיתים ש"אין נשים שמתאימות לתפקיד. יש 51% נשים באוכלוסייה, והניסיון מוכיח שנשים בעמדות ניהול בכירות מביאות עימן מיומנויות ויכולות שהופכות אותן למנהלות מצוינות, למנהיגות, מובילות ופורצות דרך''. אמרה דרוק.
על רקע תמונת המצב נוצר שיתוף פעולה בו חברו מנהלות הארגונים, מרים דרוק, מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית, חנה רדו, מייסדת ויו"ר סופרסונס והדס דניאלי-ילין מנכ"לית התנועה הקיבוצית יחד עם לאה קוטלר מנהלת פיתוח ההון האנושי באיגוד, הילית בן צבי מנהלת היחידה לקידום שיוויון מגדרי בתנועה וירדן אברבנאל, מנכ"לית הארגון והקימו שותפות שתקדם נשים למנכ"לות עסקית וארגונית.
"הצורך בתוכנית כזו הוא כאן ועכשיו", אומרת לאה קוטלר, מנהלת פיתוח ההון האנושי באיגוד התעשייה הקיבוצית. "תוכנית בית הספר למנכ"ליות העתיד, התקבלה בהתלהבות רבה בשטח, ומיד עם פרסום התוכנית היו עשרות מתעניינות, מה שהוכיח לנו שאנחנו בכיוון הנכון. אין ספק שזו רק פעילות אחת מתוך רצף פעילויות שיש לקיים על מנת להעלות את אחוז הנשים בעמדות ניהול בכירות. אני גאה להיות שותפה לתוכנית כזאת ומבחינתנו זוהי רק ההתחלה."
הילית בן צבי, מנהלת היחידה לקידום שוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית, סיפרה שעם כניסתה לתפקיד היא בדקה את מספרם של הגברים אל מול מספר הנשים מקרב בעלי תפקידים בצמתים של קבלת החלטות. "קשה להגיד שהופתעתי כאשר גיליתי כי רוב ממלאי התפקידים הללו הם גברים. כך למשל, בשנת 2016 אחוז הנשים שכיהנו בתפקיד מנהל/ת קהילה בקיבוצים, היה 35% בלבד. לאחר מספר שנים של עידוד נשים להשתתף בהנהלות, עלה מספר מנהלות הקהילה, וכיום הוא נושק ל50%. אתגר קשה יותר הסתמן כשבחנו את מספר הנשים המכהנות כמנהלות עסקים בקיבוצים. כאן, תמונת הפתיחה הייתה עגומה במיוחד, כאשר נכון לשנת 2016 אחוז הנשים במשרות אלו עמד על 7% בלבד"
"בסביבה שחרטה על דגלה את ערך השוויון בין המינים, יש חשיבות רבה ליצירת איזון מגדרי גם בניהול העסקי והכלכלי", אמרה הדס דניאלי-ילין, מנכ"לית התנועה הקיבוצית. "זהו אתגר גדול אך גם הזדמנות לשינוי ולהתוויית דרך. אני בטוחה שקידום הניהול הנשי בקיבוצים ובתעשייה יוביל אותנו לחברה טובה יותר ואף לתוצאות טובות ומאוזנות יותר. שימוש בכלי ניהול "נשיים" - יצירת שיתופי פעולה, הקשבה, הכלה, פתיחות, וקידום ערכי התרומה לסביבה ולחברה הוכחו כמתכון מוצלח לניהול עסקי, ואין לי ספק שהחברה הקיבוצית תועשר במרכיבים אלה תחת ניהולן המסור."
לדברי חנה רדו, מייסדת ויו"ר ארגון סופרסונס, לפרויקט קדמו מאות פגישות עם נשים מקצועניות ומובילות בתחומן, זיהוי החסמים והמעצורים, בניית תוכנית שתסייע לנשים להתמודד עם האתגרים העומדים בפניהן. "אני מאמינה שנשים מנכ"ליות יביאו תוצאות מעולות לכל חברה ולכל מפעל, וכולנו, נשים וגברים, חייבים לדאוג לזה שנשים יהוו 50% ממשרות הניהול"
פורסם
בחדשות