צילום: משה לוי - הפורטל לחקלאות טבע וסביבהלקראת תחילת עונת הטיולים: החל מיום שלישי, 15 באוקטובר 2019 – ייפתח לציבור המטיילים תוואי חדש ל'שביל ישראל' במדבר יהודה, בין ערד למכתש הקטן. "מטרת השינוי הייתה להכליל את מדבר יהודה בתוואי השביל, על נופיו ואתריו המיוחדים ובהם מצדה וים המלח". אומר איציק בן דב, רכז סימון השבילים בחברה להגנת הטבע.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקעד לשינוי התוואי, שביל ישראל עבר בין ערד למכתש הקטן, ביומיים של הליכה, דרך באר אפעה ומיצד תמר, כ-40 ק"מ. על פי התוואי החדש, שאורכו כ--90 ק"מ, השביל יוצא מערד, דרך בקעת קנאים, אל מצדה, ים המלח - מלונות עין בוקק, מיצד זוהר, נחל פרצים, מעלה צורים, נחל פרס, ונחל צפית, ומשם אל המכתש הקטן. שינוי התוואי מוסיף לקטע הזה עוד 2-3 ימים של הליכה.
התוואי הישן מסומן בכחול, התוואי החדש מסומן בכתוםלאחר החיבור לרצף תוואי שביל ישראל, תתחיל באופן סדיר הטיילות על התוואי החדש. בחברה להגנת הטבע מציינים כי סימון שביל ישראל בתוואי הישן, יישאר למשך כשנתיים ולמעוניינים יתאפשר לטייל גם לאורכו על מנת להקל על המטיילים בשביל ישראל, בחיבורים של התוואי החדש והישן, בערד ובנחל צפית, יוצבו שלטי הכוונה, שיכוונו את המטיילים אל 2 האפשרויות – החדשה והישנה.
בן דב מציין, כי היוזמה, התכנון וסימון התוואי, נעשו בשיתוף עם רשות הטבע והגנים וכי לאורכו של התוואי החדש, מצויים חניוני לילה, חלקם חינמיים וחלקם בתשלום: בחוות הנוקדים (בתשלום, עם נקודת מים), בברכת צפירה(ללא תשלום) , במצדה (בתשלום, עם נקודת מים), במלונות עין בוקק (ללא תשלום), בנחל לוט, במישור עמיעז, בנחל תמר דרומית לכביש 25 ובשער המכתש הקטן (כל אלה ללא תשלום). נקודות שיש בהן אפשרות להצטיידות, או להסעדה: ערד, חוות הנוקדים, מצדה, מלונות עין בוקק, נווה זוהר בישוב ובתחנת הדלק.
תוואי שביל ישראל החדש במלונות עין בוקק וים המלח. קרדיט צילום: דב גרינבלט - החברה להגנת הטבעשביל ישראל, שנחנך בשנת 1995, הוא יוזמה של החברה להגנת הטבע, ליצירת שביל הליכה רגלי לאורך מדינת ישראל. השביל, שמסומן ומתוחזק על ידי הוועדה לשבילי ישראל, של החברה להגנת הטבע, מתחיל בבית אוסישקין שבקיבוץ דן ומסתיים בבית ספר שדה אילת. שביל ישראל עובר בהרים, יערות, ערים, כפרים, יישובים, נחלים, מעיינות, לצד כבישים ובשמורות טבע, לאורך אתרים היסטוריים ותופעות טבע ייחודיות ואורכו כיום הוא כ – 1100 ק"מ. על סימון השבילים ותחזוקתם, אחראי צוות סימון שבילים, של החברה להגנת הטבע.
את המפות עם התוואי החדש, ניתן למצוא באתר החברה להגנת הטבע, בקישור -
www.teva.org.il.
פורסם
בחדשות