חוף בצת ממעוף הרחפן. צילום: דב גרינבלט - החברה להגנת הטבעאחרי שנים של מאבק ציבורי הוחלט כי לא יוקם כפר נופש בחוף בצת: הוועדה המחוזית צפון החליטה השבוע (שני) לתמוך בעמדת הוועדה המקומית, ולהתנגד גם כן לתכניות הבנייה בחוף בצת. בנוסף, תוקפא האפשרות להוציא היתרי בנייה לתוכנית, למשך שלוש שנים. ההחלטה בוועדה התקבלה ברוב של תשעה מול שניים (נציג רשות מקרקעי ישראל ונציג משרד התיירות).
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקהתכנית נתקלה בהתנגדות נרחבת, של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חבל אשר, המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ותושבים ופעילים מקומיים.
רצועת חוף בצת המתחילה בראש הנקרה ועוברת בחופי אכזיב ובצת בואכה עכו, הינה מהיפות, המיוחדות והחשובות בארץ - הן מבחינת ערכי הטבע והנוף והן מבחינה ציבורית. רצועת חוף זו מהווה אזור "הולך ונעלם" במישור החוף של ארץ ישראל, הנתון בפיתוח מואץ.
''בשל סיבות אלה'' אומרים בחברה להגנת הטבע, ''נעשים מזה שנים ארוכות מאמצים עצומים, על ידי גורמים רבים, להגן ולשמור על האזור, ובכלל זה המאבק המתמשך בכפר הנופש חוף בצת, אותו הובילו הציבור וארגוני הסביבה. על אלה מתווסף תכנון מפורט לכל רצועת החוף, על פי עקרונות תכנית האב "חזית הים", של המועצה אזורית מטה – אשר, ובשיתוף ציבור גדול בגליל המערבי. תכנית "חזית הים" נמצאת בהליכים מתקדמים בימים אלה ממש, כולל סקרים מפורטים, ניטור והסדרה סטטוטורית.''
הוועדה קבעה, בין היתר, כי "לאחר ששמעה הסבר על התכניות ועל הבקשה למידע להיתר, ושמעה את נציגי הוועדה המקומית ואת היזם, סבורה הוועדה כי עם שינוי הנסיבות התכנוניות ותפיסת התכנון עם השנים, שיקול הדעת בנוגע לסביבה החופית מחייב כיום להימנע כמעט לחלוטין מבינוי באזור חוף הים... זכויות בנייה אשר אושרו בתכניות הישנות, אינן מתאימות לסטנדרטים של היום, ויש להמירן בזכויות בנייה הנמצאות באזורים המתאימים לכך...
לסיכום, קבעה הוועדה, כי '' התכנית נשוא הבקשה להיתר, הינה תכנית שנשענת על תפישה מיושנת, שלא מתחשבת ברגישות הסביבתית של שטח חזית הים ומציעה הקמת אגם מלאכותי וסביבו כפרי נופש בהיקפים גדולים, באופן שייצר פגיעה קשה בסביבה, בניגוד למגמות התכנון הקיימות ואף עלולה להביא לפגיעה קשה בתכנון הנרקם כיום לחזית חוף הים, אשר תסדיר את נושא הפיתוח במקום המיועד לכך, ואת השימור במקומות להם הוא נדרש".
מהחברה להגנת הטבע, שהובילה בשנים האחרונות את הפעילות לשמירת חוף בצת, ביחד עם תושבי האזור, נמסר: "חוף בצת הוא מהחופים היפים, המיוחדים והחשובים בישראל, גם מבחינת ערכי טבע ונוף וגם מבחינה ציבורית. חוף בצת צריך להישאר חוף פתוח, חופשי, טבעי וללא כל בנייה מיותרת ומזיקה. נקודה. החברה להגנת הטבע מברכת את הוועדה המחוזית ואת המועצה הארצית, על שתי ההחלטות הללו".