הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


לראשונה מאז החל החורף - מפלס הכנרת החל לרדת


מאז יום ששי ירד מפלס הכנרת בחצי ס''מ, ובמהלך הקיץ הכנרת צפויה לאבד מגובהה כ-1.25 מטר כתוצאה מהתאיידות. אם התחזיות לקיץ חם במיוחד תתממשנה – יגדל גם קצב ההתאיידות

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  03-06-2019


Responsive
צילום: שלומית קידר - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

אחרי החורף הטוב והעלייה המרשימה של 3.47 מטר במפלס הכנרת, מודיעה רשות המים כי אתמול (א') החל המפלס בירידתו הקיצית. המפלס נמצא ברום של 1.81 מטר מעל הקו האדום התחתון ולכנרת מלאה חסרים 2.39 מטר.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים  הצטרפו אלינו לפייסבוק

במהלך הקיץ מאבד מפלס הכנרת בממוצע כ-1.25 מטר כתוצאה מהתאיידות. למרות שהשאיבה מהכנרת צומצמה באופן דרסטי, בשל מצבה, עדיין קיימת שאיבה ליישובי וחקלאי הסביבה, לממלכת ירדן ומעט למערכת הארצית התורמת גם היא לירידת המפלס.

חשוב לזכור כי אנו חיים באזור בו הביקוש למים גדול משמעותית מכמות המים המגיעה לאזור באופן טבעי, והפער הזה רק הולך וגדל, הן בשל שינויי האקלים המשפיעים לרעה על אזורנו והן בשל הגידול בביקוש למים הנובע מהגידול באוכלוסייה והעלייה באיכות החיים. ''אמנם עברנו חורף טוב, אך אין לדעת כיצד ייראה החורף הבא'' אומרים ברשות המים, ''ובעקבות שינויי האקלים, ההסתברות לקבלת שנה שחונה גבוהה מקבלת שנה ברוכה נוספת''.

ברשות המים אומרים, כי למרות החורף שהיה גשום מהממוצע, ''מצב המפלס מחייב את כולנו בהתייעלות ובהפסקת בזבוזי מים, דוגמת משחקי מים שונים שיש הנוהגים בהם למשל במהלך חג השבועות הקרב ובא בשבוע הבא. יש האומרים כי מנהג זה מקורו בקרב הקהילה היהודית בצפון אפריקה שם היו ששפכו מים איש על רעהו. על פי אותה האמונה העממית, סיבת התזת המים היא האמונה כי האדם ששפכו עליו מים בחג השבועות לא יינזק במהלך השנה. מאידך, מנהג זה סופג ביקורת גם בקרב רבנים הטוענים כי שפיכת המים מהווה איסור "בל תשחית".