חממה שקרסה במושב חצב,צילם: אסף שמיר - באדיבות חברת קנטלמזג האוויר החורפי והנדיר בעוצמתו שפקד את אזרונו במהלך הפסח, ישנה תרומה למשק המים אבל גם השלכות כלכליות על החקלאות. מנתונים ראשונים של חברת קנט - הקרן לנזקי טבע בחקלאות, עולה כי מזג האוויר הסוער, ובעיקר הברד שירד באזורים רבים, הסב נזקים כבדים לגידולים החקלאיים, ובמיוחד לגידולי הקיץ.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקבשלושת הימים האחרונים התקבלו בחדר המצב של חברת קנט למעלה מ-500 דיווחים של חקלאים על נזקים שנגרמו לגידולים החקלאיים. על פי הערכות ראשוניות היקף הנזקים שגרם מזג האוויר החורפי המאוחר לגידולים החקלאיים נאמד בכ-29 מיליון ₪, אולם היקף הנזק הסופי יקבע רק בהמשך.
לדברי שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט, עיקר הנזק נגרם כתוצאה מהברד שפגע בגידולים השונים, כאשר כ-80% מהדיווחים הם על פגיעות בפירות הקיץ השונים שעדיין נמצאים על העצים ובכלל זה בגידולי האפרסק, נקטרינה, תפוחי עץ, דובדבנים ומשמש. עיקר הנזקים היו בגידולים בצפון הארץ, מקו חדרה וצפונה ובעיקר בגליל העליון, הגליל המערבי ורמת הגולן.
נזקי ברד במטעי נקטרינה במושב אבן מנחם בגליל המערבי, צילום: גולן אילוז - באדיבות חברת קנטנזקים נוספים שגרם הברד היה לגידולי הענבים בצפון הארץ ובאזור הרי ירושלים. הברד פגע גם בגידולי הירקות בשטחים פתוחים ובכלל זה באבטיחים ובבצל. יצויין כי הברד פוצע את הגידולים ובכך מונע במקרים רבים את שיווקם. היקף הנזקים הסופי במקרה של פגיעת ברד מתבצע בזמן הקטיף.
הגשמים העזים גרמו לנזקים כבדים גם לגידולי הפלחה, בעיקר לחבילות השחת שהושארו בשדות לצורך ייבוש, כאשר הגשמים והרטיבות גורמים להשמדתן כתוצאה מעובש וריקבון. כמו כן הגשמים גרמו לנזקים בחימצה.
ברד במטע במושב ספסופה, צילום: יעקב ביטון - באדיבות חברת קנטיצויין כי נזקי מזג האוויר לגידולים החקלאיים מבוטחים על ידי קנט , הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, כך שמעבר לעוגמת הנפש הרבה שבירידה לטמיון של הגידולים, החקלאים המבוטחים בקנט יפוצו על הנזקים הכלכליים.