צילום: בועז רבינוביץ' - באדיבות מועצת הצמחיםלרגל ט"ו בשבט - שר החקלאות אורי אריאל, מנכ"ל מועצת הצמחים צבי אלון, ומזכיר ארגון מגדלי הירקות ויו"ר ענף הירקות במועצת הצמחים, מאיר יפרח, ביקרו בלשכתו של הראשון לציון הרב הראשי לישראל, הגאון הרב יצחק יוסף שליט"א.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקנציגי מועצת הצמחים העניקו סלסלת פירות טריים תוצרת הארץ והסבירו על היתרונות הבריאותיים והתזונתיים שלהם על פני הפירות היבשים המיובאים. מחר ייערכו ביקורים דומים גם בלשכת הרב הראשי לישראל, הגאון הרב דוד ברוך לאו שליט"א, ובלשכת יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין.
שר החקלאות, מנכ"ל מועצת הצמחים ומזכיר ארגון מגדלי הירקות קראו לציבור בישראל להוסיף בסדר ט"ו בשבט לפחות פרי טרי אחד על כל פרי מיובש, וציינו כי "אין סיבה להיצמד להרגלים ישנים ושגויים ולהסתפק בפירות מיובשים כשאפשר לצרוך פירות טריים, ליהנות מהערכים התזונתיים שלהם - וגם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים".
הפעילות המיוחדת מתקיימת במסגרת ניסיון להשריש מנהג חדש ולשלב בסדר ט"ו בשבט גם את פירות ארץ ישראל הטריים, הטעימים והבריאים. במסגרת החג, כולנו התרגלנו לאכול פירות מיובשים מיובאים. מדובר במסורת עתיקת יומין שהתפתחה בגולה, כאשר בהיעדר היכולת לאכול פירות טריים מארץ הקודש נאלצו היהודים שחיו בגלות לאכול פירות מיובשים - והמנהג נטמע ונשאר.
כיום, אין סיבה לאכול "מיובש" כשאפשר לאכול "חדש". עשרות סוגים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים ממתינים לכם על המדפים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו - וכולם תוצרת ישראלית. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי – והם גם זולים יותר.
צריכת פירות טריים לנפש עומדת על כ- 8.3 ק"ג בממוצע לחודש, ואילו ההוצאה החודשית הממוצעת על פירות טריים למשק בית עמדה בשנת 2017 על 142 ש"ח (מקור – למ"ס). הפירות הטריים שנמצאים עכשיו על המדפים: תפוח, בננה, תות שדה, אגס, קיווי, תפוז, קלמנטינה, מלון, אפרסמון, אננס, אשכולית, רימון, פומלה, תמר, שקד, ענבים, פפאיה, פסיפלורה, פיטאיה, גויאבה ועוד.