צילום: דוברות משטרת ישראל - באדיבות המשרד להגנת הסביבהחשד להלבנת הון במיליוני שקלים בערימות הפסולת: בעקבות חקירה סמויה של משטרת ישראל והמשרד להגנת הסביבה, עוכב אתמול לחקירה בעליה של החברה המפעילה את אתר הטמנת הפסולת ''אשלים'' שברמת נגב, ומעצרו הוארך ב-5 ימים. בימים הקרובים צפויים להיחקר חשודים נוספים במעורבות בפרשה.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקמזה מספר חודשים מתנהלת חקירה סמויה ע''י יחידת ההונאה של משטרת ישראל, יחד עם מערך החקירות במשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, אודות אופן התנהלות האתר - במהלכה נאספו ראיות למכביר בחשד לעבירות פליליות חמורות לרבות קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות על חוקים ותקנות סביבתיות רבות שגרמו למפגעים סביבתיים והלבנת הון בסכום של כ-3.5 מיליון שקל.
אתמול בשעות הבוקר, בוצע צו חיפוש בחוות זוהר שבדרום ועוכבו לחקירה מספר מעורבים, ביניהם בעליה של החברה שהפעילה את אתר ההטמנה. יצוין, כי במקביל לחקירה הפלילית מתקיימת גם חקירה כלכלית, וכבר בשלב הראשוני בוצעו פעולות במהלכן הוקפאו נכסים הקשורים לחשוד המרכזי ולרעייתו, שנחקרה אף היא במסגרת הפרשה, ושוחררה בסיום חקירתה בתנאים מגבילים.
היום (ד') הובא החשוד לבית המשפט שנעתר לבקשת המשטרה והאריך את מעצרו ב-5 ימים נוספים לטובת המשך פעולות החקירה.
צילום: דוברות משטרת ישראל - באדיבות המשרד להגנת הסביבהלהערכת גורמי החקירה, מדובר בפרשיה ענפה שבבסיסה חשד לפיה אפשר החשוד המרכזי הטמנה של סוגי פסולת שונים באתר תוך רישום כוזב, או מבלי שדווח למועצה האזורית רמת נגב, וכתוצאה מכך לא דיווחה למשרד להגנת הסביבה על הטמנת הפסולת.
פסולת זו נכנסה באמצעות 5 חברות הובלה וחלקה נרשמה במערכת שקילה ''שחורה'' לא חוקית כך שאף לא שולם היטל הטמנה למועצה האזורית רמת נגב, וזו לא דיווחה ולא שילמה את ההיטל למשרד להגנת הסביבה.
גובה היטל ההטמנה שלא שולם - שמהווה גם עבירה על תנאים ברישיון העסק שזו עבירת מקור בחוק לאיסור הלבנת הון - עומד על כ-3.5 מיליון שקל, בנוסף לשורת עבירות סביבתיות רבות נוספות.