הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס התגלו באזור אילת


היתושים התגלו במטעי הקיבוצים אילות ויטבתה, ובמקומות נוספים בתחומי המועצה אילות ועד מפרץ אילת. המשרד להגנת הסביבה קורא לרשויות בכל הארץ להגביר את המאמצים למיגור מפגעי היתושים

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  01-11-2018



צילום: משה לוי - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

יתושים בוגרים הנגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס, התגלו בקיבוצים אילות ויטבתה שבמועצה האזורית אילות, זאת במסגרת בדיקות שגרתיות שקיים האגף למזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה בשיתוף עם משרד הבריאות.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים  הצטרפו אלינו לפייסבוק

בניטורים שונים שביצע המשרד בשבועיים האחרונים, נמצאו דגירות של זחלי וגלמי יתושים במטעי הקיבוצים אילות ויטבתה ובמקומות נוספים בתחומי המועצה האזורית.

מיד עם קבלת תוצאות המעבדה ממשרד הבריאות, מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה עדכן בממצאים את המועצה האזורית אילות וכן את העיר אילת הסמוכה, ודרש מהרשויות להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן.

ברוך ובר, מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה, מדגיש כי יש חשיבות רבה בטיפול בדגירות, היות שנמצאה נוכחות של נגיף קדחת מערב הנילוס ביתושים בוגרים בסביבה.

בבדיקות שביצע המשרד להגנת הסביבה בחודשים האחרונים, התגלו יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס באזורים נרחבים בארץ, כפי שדיווח המשרד להגנת הסביבה לאחרונה.

ד"ר אורי שלום, מנהל האגף למזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, שב וקורא לרשויות המקומיות להגביר מאמצים למיגור המפגעים, ולצד זאת מציין כי אף הציבור יכול לפעול להפחתת כמות היתושים באמצעים פשוטים, בהם ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים, לצד פנייה לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. בנוסף, מומלץ להתגונן מעקיצות יתושים על-ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים - בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.

תחלואה בקדחת מערב הנילוס נגרמת על-ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. במקרים שבהם מתפתחת מחלה היא קלה ומתבטאת בחום ובכאבי ראש ושרירים. בחלק קטן מהחולים, המחלה עלולה להסתבך ולגרום לדלקת מוח ואף למוות. מאחר ולא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.

בישראל מופעל מערך בין-משרדי לאיתור נגיף קדחת הנילוס המערבי על-ידי ניטור הנגיף ביתושים. איסוף היתושים בשדה מתבצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, וזיהוי היתושים ובדיקות הנגיף מתבצעות במעבדות משרד הבריאות.

בחודש אוגוסט השנה דיווחו משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, על 74 מקרים של קדחת מערב הנילוס. מתוכם ידוע על 14 חולים עם תסמינים קשים, ושלושה שנפטרו בעקבות הנגיף.

מידע נוסף על היתושים והדברתם ניתן לקרואבאתר המשרד להגנת הסביבה.