הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


זפיר ואורין: הכירו את הנקטרינות החדשות מהגליל


הנקטרינות החדשות גדולות במיוחד, בעלות מראה מרשים, עם מוצקות ומתיקות רבה, ובעלות חיי מדף ארוכים. ''עם כניסת הזנים החדשים לשווקים, ניתן יהיה לספק לאורך כל הקיץ נקטרינות איכותית במחיר סביר'' אומרים במו''פ צפון

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  29-07-2018



נקטרינה זפיר, צילום: באדיבות החברה לפיתוח הגליל

במו''פ צפון ובחברה לפיתוח הגליל, מסמנים הישג נוסף בהרחבת היצע פירות הקיץ האיכותיים. בשבוע שעבר החל קטיף של שני זנים חדשים ומשודרגים של נקטרינות - זפיר ואורין.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים  הצטרפו אלינו לפייסבוק

מדובר בנקטרינות גדולות במיוחד ובעלות מראה מרשים, עם מוצקות ומתיקות רבה, ובעלות חיי מדף ארוכים.

אלקנה בן ישר מנכ"ל מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון, מציין כי זנים אלו מביאים בשורה כלכלית למגדלים: "מדובר בזנים המבשילים בחודשים יולי-אוגוסט, בתאריכים בהם קיים מחסור של נקטרינות טריות בשווקים, ומצב זה גורם לעלייה במחיר ושיווק פירות מקירור. כעת, עם כניסת הזנים החדשים ניתן יהיה לספק לאורך כל הקיץ, נקטרינה טרייה, איכותית ומתוקה במחיר סביר".

הזנים שנבחנו על ידי צוותי מהחקר של החברה לפיתוח הגליל וגודלו בחוות הניסוי של מו"פ צפון, עברו בדיקות קפדניות במשך מספר שנים ונמצא כי הם מניבים כמות יבול טובה, פרי איכותי בעל חיי מדף ארוכים ומתיקות ראויה - כאשר היתרון המרכזי כאמור הינו בתקופת ההבשלה.


נקטרינה אורין, צילום: באדיבות החברה לפיתוח הגליל

את הנקטרינות מטפחים ומגדלים במצע קרקע מיוחד של טוף מרום גולן, המותאם לצרכי הגידול ופותח במחלקת המחקר והפיתוח של טוף מרום גולן.

"הזפיר נחשב לזן המניב פרי מעט גדול יותר, זו נקטרינה לבנה ואיכותית מאוד" אומרת גלית רנדל ממו"פ צפון, "היתרון המרכזי של אורין הינו בחיי המדף הארוכים" .

עוד מציינים בחברה לפיתוח הגליל כי שני הזנים נמצאו כזנים העשירים בקרוטין שהופך בגוף לוויטמין A, באשלגן, בברזל ובוויטמין C החיוני.

הנקטרינה הינה זן של אפרסק שמקורו בסין. שם, גידלו את הפרי במשך למעלה מ 4,000 שנים , משם הועבר לפרס על ידי אלכסנדר מוקדון ומשם עבר גידולו לאגן הים התיכון ולעולם כולו. פרי הנקטרינה שונה משאר זני האפרסקים בכך שהינו חלק, ללא פלומה על הפרי, ובעל מראה מבריק. בעונת ההבשלה נקטף הפרי מדי כמה ימים. הוא נצרך בעיקר טרי, אך מוסיפים אותו כמובן לסלטים, בישול, גבינות, מוצרי מאפה וקונדטוריה, סורבה, ריבות וקונפיטורות.