צילום: משה לוי - הפורטל לחקלאות טבע וסביבהחם בחוץ? יש רוח? ומה לגבי הגשמים שצפויים היום? משרד החקלאות מודיע היום (ב') על השקת האפליקציה החינמית "אגרומטאו" לחיזוי מדויק של עומס החום, עוצמת הרוחות וכיוונן, אחוז הלחות, עוצמת הקרינה, כמות המשקעים שבאזור הנבחר.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים הצטרפו אלינו לפייסבוקהאפליקציה שנבנתה במקור לצורכי חקלאים לסיוע בקבלת החלטות לטיפול במשק, הורחבה בימים אלה, וזמינה לציבור הרחב לחיזוי מזג האוויר היומי.
לטובת החקלאים נוספו תחזיות תחזית רוח, לחות, קרינה, התאיידות, שעות רטיבות ועומסי חום. עומסי החום אקוטיים בעיקר לרפתנים ושעות הרטיבות הינה מדד למחלות צמחים.
נתוני האפליקציה נשענים על כ- 100 תחנות ניטור של המשרד בישובים הפרוסים על המפה באזורים שונים בארץ. הנתונים הללו מעודכנים עבור אותו היום, וכן, ניתן לצפות בתחזית שלושה ימים קדימה. האפליקציה מתבססת על מיקום המכשיר, וכן מאפשרת הכנסת נקודות מועדפות במפה, המאפשרות קבלת מידע זמין ומדויק על מזג האוויר בקרבתו של המשתמש.
בנוסף, באפשרותו של המשתמש לתעדף נתונים על ישובים נוספים עליהם יהיה מעוניין לקבל מידע. יתרה מכך, האפליקציה שולחת התראות בתנאי מזג אוויר קיצוניים. כך לדוגמה, במקרים של שרב, קרה, עוצמות רוח, התאדות מוגברת ועוצמות גשם חריגות, תינתן התראה לאזהרת המשתמשים מפני תנאי מזג אוויר אלו, באמצעות הודעת "פוש" לטלפון הנייד.
הנתונים המופיעים באפליקציה מעודכנים מדי 10 דקות. יתר על כן, בנוסף לנתונים בזמן אמת, הנתונים אודות הגשמים וההתאדות מסתכמים מידי יום, עבור כמות יומית. וכן, נתונים אודות הלחות והרוח מופיעים בכל יום כערך מינימאלי ומקסימאלי בנוסף לעדכון מדי 10 דקות.
אורי אריאל, שר החקלאות ופיתוח הכפר: "מזג האוויר הוא מרכיב חיוני למשק של כל חקלאי ואנחנו ממשיכים להנגיש לחקלאי ישראל כלים מתקדמים במטרה לסייע בקבלת החלטות לטיפול במשק החקלאי. היישומון זמין לכלל האזרחים ומסתמך על כ- 100 תחנות ניטור של המשרד בישובים הפרוסים באזורים שונים בארץ וניתן להתעדכן באמצעותו בזמן אמת על כמות המשקעים, הטמפרטורות, תחזית רוחות, לחות, קרינה, שעות רטיבות (שהינה מדד למחלות צמחים), התאדות ועומסי חום שיסייעו לרפתנים".
האפליקציה זמינה להורדה בחינם, בחנות האפליקציות של
אפל ואנדרואיד - חפשו עכשיו בחנויות האפליקציות אגרומטא / AgriMeteo, וזמינה לצפייה גם באתר האינטרנט של משרד החקלאות ופיתוח הכפר.