תקן ההתפלה בחדרה, צילום: IDE Technologies,GFDL,ויקיפדיה מועצת רשות המים בישיבתה היום (א') אישרה את הקמתו בהקדם של מתקן התפלת מי-ים בגליל המערבי. במקביל, וכחלק בלתי נפרד ממנו, אישרה המועצה להקים את כל תשתית ההולכה הנדרשת לחיבור המתקן למערכת הארצית.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוקמתקן ההתפלה בגליל המערבי, השישי במדינת ישראל, יהיה בעל כושר ייצור של 100-200 מיליון מ"ק בשנה, והוא יתווסף לחמישה מתקנים שכבר קיימים באשקלון, אשדוד, שורק, פלמחים וחדרה.
''רשות המים פעלה מזה מספר שנים במטרה לאשר תוכנית להקמת מתקן התפלה בגליל המערבי מתוך ראיה ואחריות תכנונית רחבה, כדי להבטיח לתושבי הגליל המערבי וצפון הארץ קבלת מים בכמות, באמינות ובאיכות הראויים'' אומרים היום ברשות המים. ''ההערכות שנעשתה בשנים האחרונות נתקלת בהתנגדות תושבי האזור המתנגדים להקמת המתקן באזורים הקרובים לישובים''.
עוד נמסר, כי ''כוונת רשות המים הייתה ועודנה למקם את המתקן באזור אשר "יפריע" לתושבים במידה הפחותה ביותר - תוך שיח והבנות עם תושבי הסביבה, ובתוך כך נבחנו בשנים האחרונות עשרות חלופות אפשריות, ובכלל זה החלופות המועדפות על ידי נציגי המועצה האזורית מטה אשר ואחרים, אך המקומות שאותרו כאפשריים להקמת המתקן נתקלו בסירוב מוחלט של התושבים''.
בשל רצף השנים השחונות הנדיר הפוקד את אזורנו - ועל אף הגשמים האחרונים הפוקדים אותנו בימים האחרונים, על פי נתוני רשות המים, חסרים במקורות המים הטבעיים של ישראל כ-2.5 מיליארד קוב מים - מחסור הפוגע בעיקר בצפון הארץ, אזור אשר אינו נתמך בשלב זה במתקני ההתפלה.
למרות אישור המועצה והצורך האקוטי בהקמת המתקן בגליל המערבי, גיורא שחם, מנהל הרשות החדש מבקש לנסות ולהגיע להבנות עם תושבי הגליל המערבי - תוך הדגשת הדחיפות הנובעת מהמחסור החמור במים באזור.
החלטת מועצת רשות המים מאפשרת למוסדות התכנון להיכנס למהלך מואץ של הכנת התוכנית הסטטוטורית ליעוד הקרקע למתקן ותשתית הולכת המים ממנו. החלטת המועצה גם מאפשרת לוועדת המכרזים במשרד האוצר להתחיל בהליכי הכנת מכרז ההקמה של המתקן ותשתית חיבורו למערכת הארצית.