הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


מגפת הכלבת: משרד החקלאות יתקצב רשויות בכ-4.5 מיליון שקלים


הרשויות המקומיות באזור העמקים יקבלו ממשרד החקלאות סיוע כספי של כ-240,000 ₪ כל אחת, למשך שלושה חודשים, להתמודדות עם מגפת הכלבת. המשרד קורא לציבור לחסן את בעלי החיים שברשותו

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  07-01-2018



נקבה של תן זהוב בפארק הירקון, צילום: Artemy Voikhansky - ויקיפדיה

משרד החקלאות יתקצב את הרשויות המקומיות באזור העמקים בכ-4.5 מיליון ₪ - כ-240,000 ₪ לכל רשות לשלושה חודשים, לפעולות להפחתת מקרי הכלבת באזור.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

התקציב ישמש את הרשויות לתגבור הצוותים המקצועיים באזור, ובפרט עבור שכירת רופא וטרינר, פקח, רכב לצרכי העבודה והתקשרות עם לוכד כלבים. תקציב זה יסייע גם בהעלאת אחוז בעלי החיים המחוסנים וכתוצאה מכך, להפחתת מספר מקרי הכלבת.

בנוסף לכך, וכחלק מפעילותם, הצוותים יעברו ביישובים שבאזור, במטרה לסמן ולחסן את הכלבים והחתולים שאינם מחוסנים כנגד מחלת הכלבת.

צעדים אלו מצטרפים לשאר הפעולות שמבצע משרד החקלאות, ביניהן תגבור הצוותים הווטרינריים באזור והעברת תרכיבי חיסונים ללא עלות לחיסון חתולי רחוב וחיות בית לרשויות המקומיות. החיסונים ניתנים בחינם לאזרחים, לצד מתן חיסוני "דחף", חיסונים חוזרים לכלבים שכבר מחוסנים להגברת אפקטיביות החיסון. בנוסף, נשלחה ניידת מהשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות המשמשת כמרפאה ניידת לטובת תגבור החיסונים לכלבים, חתולים ולבעלי חיים ביתיים באזור ההתפרצות.

במקביל, נעשות פעולות לדילול אוכלוסיית התנים על ידי רשות הטבע והגנים והכפלת כמות הפיתיונות (חיסונים) המפוזרים גם מחוץ לגבולות אזור התפרצות המחלה, שמקורה ככל הנראה מנגיף אלים יותר כלפי תנים ושועלים שהגיע למדינת ישראל ממדינות שכנות כמו ירדן. משרד החקלאות הגדיר את האזור כ"אזור סיכון" בכדי לאפשר את הגברת הטיפול באזור מבלי לפגוע בצורה בלתי הפיכה במרקם החיים של התושבים.

במקביל תוגש הצעת החלטה לממשלה לתקצוב רחב יותר למאבק כנגד מחלת הכלבת. זאת לצד הסברה והעלאת המודעות בקרב הציבור למחלה. בנוסף, משרד החקלאות העביר למשרד החינוך מערכי שיעור בנושא.

במשרד החקלאות ופיתוח הכפרים מבקשים להבהיר, כי גם בשגרה הטיפול במחלת הכלבת בישראל מחמיר יותר מהמדינות השכנות ובישראל אף קיימת חובת חיסון שנתית נגד כלבת וכל כלב מגיל 3 חודשים חייב להיות מסומן ומחוסן ורשום במאגר הלאומי, ומשרד החקלאות מפעיל מעבדת כלבת מתקדמת שהוכרה בשנה האחרונה כמרכז ייחוס של ארגון בריאות בעלי חיים בינלאומי (OIE) המעניקה לאזרחי מדינת ישראל שירותי אבחון, עורכת בדיקות ללא כל עלות ופתוחה 24 שעות.

כאמור על-פי חוק, כל כלב חייב בחיסון ורישום ובמקביל, המשרד ממשיך ומדגיש את החשיבות בחיסון בעלי החיים, וקורא לציבור לחסן את בעלי החיים שברשותם. החיסון מהווה מעין "תעודת ביטוח" למניעת המחלה, ושומר על בעלי החיים והמשפחה מפניה. הדבר נכון הן לגבי חיות בית והן לגבי חיות משק.

על מה עוד חשוב להקפיד?
בעת שאתם מטיילים בטבע, אספו את המזון וזרקו אותו לפחים בלבד, בכדי למנוע זמינותו לחיות בר.
סגרו פחי זבל במרחב הציבורי והפרטי.
אין לגשת לבעל חיים בטבע. אם חיית בר ידידותית ולא פוחדת, יש להתרחק ממנה.
אין לאמץ בעל חיים משוטט.
אין לאסוף חיות בר ואין להכניסן הביתה או לקרב אותן למקום ישוב.
בדקו כל חיית מחמד שבאה במגע עם חיית בר.
אם ננשכתם או נשרטתם על ידי חיית בר או חיה לא מוכרת, שטפו מיד את המקום במים וסבון כדי לחטא את המקום, ופנו  מיד לטיפול רפואי.