הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


ישראל והבנק העולמי חתמו על הסכם ראשון מסוגו בתחום החקלאות


חברות ישראליות יוכלו להשתתף בפרויקטים של הבנק העולמי באפריקה, ובכך להגדיל את הייצוא שלהם ולחשוף את העולם המתפתח לטכנולוגיה הישראלית ולהזדמנויות הקיימות בישראל במגוון תחומים. ''מהלך זה משלים את ההחלטה לפתוח שתי נציגויות נוספות של משרד הכלכלה בשנת 2018 באפריקה, בקניה ובגאנה''

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  18-11-2017



צילום: דוברות משרד הכלכלה

הסכם ראשון מסוגו בתחום החקלאות, שיסייע בהפצת טכנולוגיות חקלאות ישראליות באפריקה, נחתם השבוע במסגרת ביקור שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן במטה הבנק העולמי בוושינגטון.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

במהלך הביקור נפגש השר כהן עם הגב' Manuela Ferro, מהנהלת הבנק, ודן עמה בהמשך פיתוח שיתוף הפעולה הפורה בין משרד הכלכלה לבנק במגוון זירות, זאת לאור מספר הסכמים אשר נחתמו לאחרונה ומהווים עליית מדרגה בהיקף הפעילות של משרד הכלכלה והתעשייה עם הבנק.

"החדשנות הישראלית היא פורצת דרך וכעת גם מקדמת ומכניסה את הטכנולוגיות למדינות אפריקה'' אמר שר הכלכלה אלי כהן באירוע החתימה. ''ישראל מאז ומעולם חלקה בידע החקלאי שלה ובאופנים בהם הצליחה לגבור על אתגרי האדמה והאקלים עמם התמודדה. בשנים האחרונות חתם משרד הכלכלה והתעשייה על מספר הסכמים עם הבנק העולמי המתמקדים ב-ICT, מים וחקלאות במטרה לעודד מדינות מתפתחות לאמץ גישות וטכנולוגיות חדשניות ונוסיף לעשות זאת. מהלך זה משלים את ההחלטה לפתוח שתי נציגויות נוספות של משרד הכלכלה בשנת 2018 באפריקה, בקניה ובגאנה".

לפגישה קדמו אירועים נוספים בהשתתפות השר וסגנית נשיא הבנק העולמי, הגב' Anna Bjerde, להשקת הסכם חדש של שיתוף פעולה בין משרד הכלכלה ליחידת החקלאות בבנק. בעקבות החלטת ממשלה מיולי 2016 להעביר תקציבים לחיזוק הקשר עם אפריקה אשר התקבלה טרם ביקורו של ראש הממשלה ביבשת, חתם משרד הכלכלה והתעשייה על שלושה הסכמים עם הבנק, במסגרתם מדינת ישראל העבירה כסף לצורך פעולות של שיתוף ידע בתחומי מים, הגנת סייבר וחקלאות. בזכות ההסכם חברות ישראליות מתחומים אלו, יוכלו להשתתף בפרויקטים של הבנק העולמי באפריקה, ובכך להגדיל את הייצוא שלהם ולחשוף את העולם המתפתח לטכנולוגיה הישראלית ולהזדמנויות הקיימות בישראל במגוון תחומים.

בנוסף להסכם החקלאות, חתם השר כהן על הרחבת תכנית Tech Emerge. התכנית הוקמה בשנת 2015 ומטרתה לסייע להביא טכנולוגיות חדשניות לשווקים מתפתחים. התכנית פעלה בהודו בתחום בציוד הרפואי והוכרזה כהצלחה והורחבה לברזיל בתחום זה. השר כהן חתם על הרחבת ההסכם והשתתפותה של ישראל בסכום של 800,000 דולר שיסייעו לחברות ישראליות לייצא לברזיל ולקחת חלק בפרויקט.