המשרד לביטחון הפנים באמצעות האגף לרישוי ולפיקוח כלי ירייה, יצא במבצע יזום וחד פעמי לחידוש רישיונות לכלי ירייה וטיפול בפגי תוקף - זאת כדי לאפשר לציבור הרחב ולאוכלוסייה הספציפית שאותרה כשלא חידשה את הרישיון לכלי הנשק.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק המבצע החל ב-1 בינואר 2017 ויימשך עד לתאריך 31 במרץ בלבד. החל מה-1 באפריל 2017 תפעל הרשות המוסמכת להקשחת מדיניות האכיפה עם כלל הגורמים המעורבים בתהליך רישוי כלי ירייה ובשיתוף פעולה מלא עם משטרת ישראל.
מהמשרד לבטחון פנים נמסר, כי חלון הזדמנות זה הינו חד פעמי ונפתח לציבור לצורך השלמת הליך החידוש, ללא נקיטת הליכים משפטיים וללא הפקדת הנשק במשטרה. החזקת כלי ירייה ברישיון שאינו תקף מהווה עבירה פלילית והעובר על החוק צפוי לעמוד לדין ולשאת בעונשים הקבועים בחוק.
האגף לרישוי ולפיקוח כלי ירייה במשרד לביטחון הפנים, הינו הגוף הרשמי במדינת ישראל הממונה על תחום רישוי ופיקוח על כלי הירייה וזאת כחלק מתרומתו לחיזוק הביטחון ותחושת הביטחון של האזרח במרחב הציבורי. האגף פועל למתן רישיונות לכלי ירייה, לתושבי המדינה, לגופים וארגונים, על פי חוק כלי ירייה תש"ט 1949 ובהתאם למדיניות שגובשה, אושרה על ידי השר לביטחון הפנים ופורסמה לציבור.
כיום, מוחזקים בידי הציבור במדינת ישראל כ-143,000 כלי ירייה ברישיון וכ-133,000 איש מחזיקים בכלי ירייה ברישיון תקף. מנתוני האגף לרישוי ולפיקוח כלי ירייה במשרד לביטחון הפנים עולה כי כ- 3,000 כלי ירייה מוחזקים ללא רישיון תקף.
כחלק ממגמת השדרוג הטכנולוגי לייעול השירות לציבור הוקם
מוקד שירות טלפוני שמספרו 8657 * מכל טלפון שבו ניתן לקבל הנחיות מפורטות לחידוש רישיון הנשק.
ראש אגף בכיר לרישוי ולפיקוח כלי ירייה, מר הרצל קבלו: "הטיפול ברישיונות שפג תוקפם הוא חלק חשוב ממשימות האגף והוצאה מהכוח לפועל של חוק כלי ירייה. על כל אזרח המחזיק בכלי נשק חלה האחריות לחידוש הרישיון בזמן. מבצע רחב היקף זה מהווה לאזרחים הזדמנות פז ליישר קו ולהימנע מהטלת סנקציות עליהם ברמה הפלילית והמשפטית. אנו מדגישים כי בתום המבצע, החל מה-1 באפריל 2017, ננקוט בכל האמצעים החוקיים באמצעות המשטרה וגופי אכיפה נוספים כנגד מפרי החוק שלא יחדשו את רישיון כלי הנשק שברשותם".