חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית • מדור החדשות
מגדלי העופות: עלות הקמת הלולים תייקר את הביצים
ארגון מגדלי העופות מזהיר: עלות הקמת לולים על פי דרישות ארגוני בעלי החיים תגיע למיליארד שקל. למגדלים לא יהיה מנוס מגלגול העלויות לצרכנים - ההוצאה על ביצים תתייקר ב-160 מיליון שקל בשנה
פורטל החקלאות הישראלי 31-5-2010
קבלת דרישות ארגוני בעלי החיים לתיקון תקנות מחמירות לגידול מטילות לביצי מאכל תגרום להוצאות עתק של כמיליארד שקל בהקמת לולים חדשים, כך מזהיר מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן, במכתב לח"כ זבולון אורלב, יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט שעוסקת באישור התקנות החדשות.
לדבריו, דרישות ארגוני בעלי החיים המתנגדים לתקנות המוצעות ע"י משרד החקלאות ומבקשים להחמיר אותן הן מרחיקות לכת מעל ומעבר למקובל כיום באירופה ובארצות הברית ויפילו נטל בלתי נסבל על תקציב המדינה, החקלאים וצרכני הביצים.
משרד החקלאות גיבש תקנות שמשמעותן התקציבית היא כחצי מיליארד שקל. לדברי כהן, ארגון מגדלי העופות החליט לא להתנגד לתקנות המוצעות ע"י משרד החקלאות, על אף הקושי והעלויות הגבוהות מתוך הכרה בחשיבות של הטבת תנאי המחייה של המטילות ומתוך הבנה שהמדינה תשתתף ב-50% מעלויות ההקמה.
מתחשיב שערך ארגון מגדלי העופות עולה שהרס הלולים הקיימים והקמת חדשים במקומם על פי דרישות ארגוני בעלי החיים תגרום לייקור מחיר הביצים לצרכן ב-10% והמשמעות היא הגדלת ההוצאה הציבורית על רכישת ביצים ב-160 מיליון שקל בשנה. אנו מצפים מחברי הכנסת שיראו מול עיניהם לא רק את רווחת העופות, אלא גם את רווחת בני האדם ואת השכבות החלשות שהביצים הם מרכיב חשוב והכרחי בתזונה שלהם.
ברצוני להדגיש שוב שאנו לא מתנגדים להחמרה של התקנות לגידול עופות במתכונת שמציע משרד החקלאות, כותב כהן במכתבו. החמרת התקנות למימדים הדרקונים המוצעים על ידי ארגוני בעלי החיים תביא לתוצאה הפוכה כיוון שהמגדלים לא יוכלו לשתף עימן פעולה. זה יהיה בבחינת "תפסת מרובה – לא תפסת".