ספריית השביל בתל- דן, צילום: באדיבות המרכז האקדמי שלם רשות הטבע והגנים בשיתוף עם 'המרכז האקדמי שלם' והמיזם החברתי 'נפגשים בשביל ישראל' יוצאים בפרויקט מיוחד המשלב טבע ורוח ויעשיר את הטיולים בשביל ישראל. שלושת הגופים החלו בהצבת "ספריות שביל" בחניונים נבחרים לאורך שביל ישראל, אשר מכילות ספרי פילוסופיה והגות, ספרות ושירה, המצויים במרכזו של הקאנון התרבותי. הספריות יתנהלו על בסיס אמון, ואת הספרים יוכלו המטיילים לשאול בכל אחת מהתחנות, להשאיר אותם שם, או לטייל איתם ולהחזירם בתחנה אחרת.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק את הספרים לפרויקט תרם המרכז האקדמי שלם המפעיל את הוצאת שלם, המתרגמת יצירות מרכזיות מן ההגות המערבית לעברית. לפרויקט סייעו נירית לשם ורועי סוקולובסקי, צמד מטיילים בשביל ישראל שדחפו את המיזם עד להגשמתו. פרויקטים דומים נהוגים בעולם בשבילי מטיילים גדולים, אך זו הפעם הראשונה שפרויקט כזה מתקיים בישראל.
ד"ר עידו חברוני, המרכז האקדמי שלם: "שביל ישראל הוא מסע התבגרות וחוויה מכוננת זהות, הדומה לתהליך אותו אנו עוברים עם הסטודנטים שלנו באמצעות ספרי המופת, אותם אנו מציבים גם בשביל. דוגמה מצוינת היא ספרו של ג'ון סטיוארט מיל, 'על החירות', העוסק בשאלות חשובות כגון היחס בין היחיד לחברה, מהו חופש אמתי וכיצד ניתן לבסס חברה טובה יותר. אני בטוח שקריאה בו, לצד המפגשים שמזמן השביל, תתרום לחוויית גיבוש הזהות למי שיבחרו ליהנות מהמגוון שמציעה הספרייה, ותאפשר לרבים גישה אל ספרים גדולים אלה".
לדברי תום עמית, מנהל תחום חניוני הלילה ברשות הטבע והגנים: "רשות הטבע והגנים שמה דגש בשנים האחרונות על הנגשת רשת חניוני הלילה לציבור. פרויקט 'ספרים בשביל' זו דוגמא מצוינת להעשרת החוויה של המבקר במהלך הטיול. מדובר בפיילוט ניסיוני, בעתיד מתוכננות עוד 15 נקודות נוספות מדן ועד אילת בתקווה שספריות בטבע יהפכו לחלק משגרת הטיולים שלנו".
רעיה אפנר, נפגשים בשביל ישראל: "ספריית השביל היא יוזמה מקסימה הממשיכה את הרוח המיוחדת האופיינית לשביל. היא נולדה מתוך מחשבה כי האנשים הצועדים בזמנים שונים ובתקופות שונות יכולים להרחיב אופקים, ללמוד ולפתח שיח מעמיק בינם לבין 'שביליסטים' אחרים".