אבני הקלע והפתק שצורף אליהן, צילום: ד"ר דליה מנור - המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח בבאר שבע עמוס כהן, עובד המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח בבאר שבע, לא האמין למראה עיניו כאשר פתח לפני כשבוע שקית שהושארה בחצר המוזיאון. בשקית נחו שתי אבני קלע בקוטר של כ-15 ס"מ, ופתק מודפס שנכתב ע"י אלמוני, בזו הלשון: "אלה שני כדורי בליסטראות רומיות מאתר גמלא, מרובע מגורים לרגלי הפסגה. אני גנבתי אותם ביולי 1995, ומאז הם הביאו לי המון צרות. אנא אל תגנבו את העתיקות!"
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק מנהלת המוזיאון ד"ר דליה מנור, מיהרה לדווח על הממצאים לרשות העתיקות, ובקרוב יצטרפו אבנים אלו לאחיותיהן מגמלא, המצויות באוצרות המדינה. אבנים רבות נוספות כאלה מוצגות כיום בשמורת הטבע גמלא.
זו לא הפעם הראשונה שמגיעים לרשות העתיקות מקרים של חרטה על גניבה או החזקת עתיקות ברשות הפרט. בעבר הוחזר ליחידה למניעת שוד ברשות ארון קבורה יהודי בן 2000 שנשמר בחדר השינה של תושב תל אביב עד שהסתבר לו פשרו המורבידי של הממצא, ובמקרה אחר פנה כומר ממדינת ניו יורק, אשר ביקש מחילה עבור חבר בקהילה שלו, שלפני יותר מעשור לקח אבן מירושלים, והדבר ייסר את מצפונו. האבן הוחזרה אל אוצרות המדינה.
ד"ר דני שיאון מרשות העתיקות, שחפר בגמלא שנים רבות, ברך על החזרת האבנים. "במהלך החפירות ארכיאולוגיות בשמורת גמלא נמצאו קרוב ל-2000 אבנים כאלה, וזהו האתר שבו נמצא המספר הגדול ביותר של אבני בליסטרה מהתקופה הרומית הקדומה. הרומאים ירו את האבנים הללו על מגיני העיר במטרה להרחיק אותם מהחומה, כך שניתן יהיה לנגוח בה ולשבור אותה באמצעות אילי נגיחה. את האבנים סיתתו חיילים או שבויים במקום, באופן ידני".