טיפול בנשר בבית החולים לחיות בר, צילום: רשות הטבע והגנים החברה להגנת הטבע פנתה היום אתמול (א') למשרדי החקלאות והגנת הסביבה, בבקשה לנקוט בשורה של פעולות מיידיות למניעת הרעלות של בעלי חיים, כתוצאה משימוש בחומרים מסוכנים בחקלאות.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק "במהלך חודש אפריל 2015 אירעו בגולן ובנגב 3 מקרים של תמותת עופות דורסים – פרטים מהמינים נשר, עוזניה שחורה ורחם – כתוצאה מהרעלה. מקרה הרעלה נוסף נרשם רק מספר חודשים לפני כן במושב יונתן ברמת הגולן'' נכתב בפניה של החברה להגנת הטבע. ''העופות נפגעו מאכילת פגרים של בעלי חיים - פרה במקרה אחד וכבשה במקרה אחר, בהם הוטמן רעל. יעדיהם של מפזרי הפיתיונות היו, ככל הנראה, זאבים או כלבים משוטטים. במקרה אחד לפחות, ניתן היה לזהות כי נעשה שימוש ברעל 'טמיק' - השם המסחרי בו משווק בישראל חומר הדברה המכיל כחומר פעיל Aldicarb.''
"החברה להגנת הטבע רואה בחומרה רבה אירועים אלה: בישראל נותרו רק כ-20 זוגות מקננים של נשרים בלבד, אשר נאבקים על קיומם. המאבק לשימורן של אוכלוסיות בנות קיימא של עופות אחרים – רחם, פרס, עוזניה – נכשל. המאמצים הרבים המושקעים באישושן של אוכלוסיות, כגון באמצעות הבאתם של גרעיני רבייה, דינם להמשיך ולהיכשל כל עוד איננו פותרים את בעיית ההרעלות מהשורש.''
"מכאן פנייתנו זו אליכם, שכן אף שבשנים האחרונות נעשתה עבודה והושגה התקדמות בטיפול בפינויים המסודר של פגרי בעלי חיים, ובטיפול בפסולות (סניטציה) במגזר החקלאי, להקטנת פגיעותיהם של בעלי חיים משוטטים המחפשים מזון בסביבת בני אדם, הנה ישנם צעדים שבאפשרותכם לנקוט כבר עתה, צעדים החיוניים גם לעמדתו של מבקר המדינה''.
''החברה להגנת הטבע מצפה כי תפעלו בכל המהירות הנדרשת לתיקונם של הליקויים שנמצאו בעבר בטיפולכם בעניין זה." נכתב בפניה למשרדי החקלאות והגנת הסביבה.