הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


תוכנית ''מדיקל פוד בגליל'' יוצאת בקרוב לדרך


התוכנית המהפכנית עתידה להפוך את הגליל לבירת המדיקל פוד העולמית, ולמרכז בינלאומי מוביל בתחום מזון המרפא. מוביל היוזמה חה''כ אראל מרגלית: ''כשחקלאות פוגשת מדע, כשידע עתיק פוגש ידע טכנולוגי, וכשצורך קיומי פוגש יזמים חברתיים ותרבותיים - נולדים רעיונות גדולים ונוצרות הזדמנויות חדשות''

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  25-06-2015



הגליל העליון, צילום: דורון לב - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

''אחרי שנה וחצי של עבודה קשה ויסודית, אך גם מהנה ומספקת, עם 15 ראשי מועצות, אנשי אקדמיה, חקלאים, מדענים, קיבוצניקים, מושבניקים ועירוניים - גובשה התוכנית המהפכנית שתהפוך את הגליל לבירת המדיקל פוד העולמית'' כך הודיע השבוע חה''כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) בדף הפייסבוק שלו.

התכנית עתידה להפוך את אזור הגליל למרכז בינלאומי מוביל לחדשנות ולתעשייה בתחום מזון המרפא. מדובר בתחום שהולך וצובר תאוצה בעולם, ומשלב טכנולוגיה, היי טק, עם חקלאות, מחקר ביוטכנולוגיה ואקדמיה.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

המיזם הוצג ביום שלישי האחרון בכנס "חדשנות בעולם המזון" השני, שנערך במכללה האקדמית תל-חי, אשר התמקד השנה ב"מזון מקדם בריאות" והוא פרי שיתוף פעולה של המכללה, המרכז לחדשנות בתחום המזון של ניו ג'רזי וחה"כ אראל מרגלית. הכנס מהווה המשך ישיר ליוזמה המהפכנית שמוביל חה"כ אראל מרגלית יחד עם אשכול גליל מזרחי, מכון המחקר מיגל והמכללה האקדמית תל-חי להפיכת הגליל למרכז מחקר ופיתוח בינלאומי בתחום מזון הבריאות.

לדברי ד"ר אופיר בנימין: "אורח הכבוד שלנו בכנס היה לו קופרהאוס Lou Cooperhouse מנכ"ל המכון למחקר וחדשנות בתחום המזון בניו- גרזי, הנחשב לאחד המכונים המתקדמים בעולם בתחום זה - Food Research Innovation center. לו, הוא יהודי ציוני , שמאוד רוצה לחבר את הקשר בין התעשייה בארה"ב ובניו-ג'רזי בפרט, לתעשיית המזון בישראל ומעוניין לחזק את הקשר לישראל ולנסות ליצור פה מיזם חדשנות במזון בדומה לקיים בניו-ג'רזי".

אראל מרגלית, העומד בראש התוכנית האזורית : "זו מהפכה של ממש, והחקלאות בצפון משנה פניה. לפי ניתוח השוק והתפתחות התחום אנו צופים פיתוח של עשרות אלפי מקומות העבודה שיאפשרו לסטודנטים ולחוקרים, להישאר ולהשתקע בצפון ולהגשים את חייהם פה. אנו מתכוונים להקים חממה טכנולוגית בקריית שמונה , דבר שיעצים את העיר ויהפוך אותה ל"עיר מחוז". כל יישוב, קיבוץ, כפר, מועצה כאן בגליל - בנפרד הם פריפריה, אבל ביחד אנחנו הופכים למרכז בינלאומי, פורץ דרך, שקריית שמונה היא עיר הבירה שלו. כי כשחקלאות נפגשת עם מדע, כשידע עתיק פוגש ידע טכנולוגי, וכשצורך קיומי מובל על ידי יזמים חברתיים ותרבותיים - נולדים רעיונות גדולים ונוצרות הזדמנויות חדשות. זה מה שקרה פה בשנה וחצי האחרונות בגליל.

בכנס אותו יזם ד"ר אופיר בנימין מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, השתתפו בכירי התעשייה וראשי הרשויות, הוצגו עבודות המחקר של מומחי המכללה האקדמית תל-חי וחוקרים ממכון המחקר מיג"ל. כמו כן, הוצגו מוצרי מזון חדשים ומקוריים שפיתחו הסטודנטים מהחוג למדעי המזון במכללה. כמו כן לקחו בו חלק בכירי תעשיית המזון בארץ: טכנולוגים ראשיים, סמנכ"לי פיתוח, וכו' של החברות יוניליבר, שטראוס, תנובה, טבעול, פריגת אשר התפעלו מהפיתוחים החדשים וגילו עניין רב ביוזמה של אראל.