צילום: דורון לב - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה בסוף השבוע התקיימה בירושלים פגישה משותפת לנציגי משרדי האוצר והחקלאות עם נציגי החקלאים, בה נדונו הקשיים מולם מתמודדים החקלאים בישראל כיום.
מזכיר ארגון מגדלי ירקות מאיר יפרח שהשתתף בפגישה, מסר כי לאנשי האוצר הובהרה הנחיצות בהתערבות מידית של המדינה במשבר בענף החקלאות, זאת בכדי לשמור על החקלאים והחקלאות בישראל. ''התערבות זו חשובה בכל היבט של הספקת מזון רציפה לתושבים, שמירת פרנסה בפריפריה החקלאית ושמירה על אופציות היצוא לחו"ל. לא ניתן לחכות להחלטות בנושאים אלו עד לאחר הבחירות, כי החקלאים הניזוקים לא יוכלו להחזיק מעמד עד שתושג ממשלה חדשה ומתפקדת". אומר יפרח.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק בפגישה בה נכחו נציגי משרד האוצר ובראשם אלון מסר, הממונה על נושא החקלאות באוצר, נציגי משרד החקלאות, מועצת הצמחים, התאחדות חקלאי ישראל וארגון מגדלי ירקות, הועלו נושאים המעיקים על החקלאים כיום ודורשים מציאת פתרונות ברמה מיידית.
1. מצוקת המגדלים בערבה ובאזורים אחרים שנובעת ממחירים נמוכים ביותר בפלפל, שאינם מאפשרים לכסות את הוצאות הייצור. הסיבה העיקרית - קריסת היצוא לאירופה, בגלל חרמות על תוצרת מישראל וקשיים כלכליים ביעדי היצוא.
2. נושא דחוף נוסף הוא השינויים בשערי המטבע והתנודות היומיות בשער הרובל ופגיעה ביצוא לרוסיה כיעד עיקרי בחקלאות, בעיקר בענפי הירקות - גזר, תפוחי אדמה, צנוניות, סלרי, כרוב סיני ועוד. שוק מקומי רווי לא מהווה חלופה לכמויות הגדולות שיועדו ליצוא לרוסיה, ויש חשש כבד שחקלאים לא יוכלו לגדל בעונה הבאה וחלקם עלול להגיע לכדי פשיטות רגל.
3. נציגי החקלאים שבו והתריעו על הקשיים שמוטלים על החקלאים, כדוגמת הטלת מס מעסיקים ייחודי בשיעור שנתי של 130 מיליון ש"ח ובהטלת אגרת יצוא בשיעור שנתי של 20 מיליון ש"ח, שתי גזירות שצריך לבטל כדי לתת מעט יותר "אוויר לנשימה" לחקלאים.
בתום הפגישה סוכם כי בתוך שבוע תוכן תכנית משותפת לכלל הגורמים, לקראת דיון נוסף בנושא.