צילום: דוברות משרד החקלאות ופיתוח הכפר תרנגולות נגועות בשפעת העופות אותרו הבוקר (שבת) במושב אביאל סמוך לחדרה. מדובר בלול מבודד המאכלס כ-100,000 אלף עופות הודו. ממשרד החקלאות נמסר הבוקר, כי בהתאם לנוהל שפעת העופות במדינות מערביות ובשנים עברו בישראל, העופות הנגועים יומתו ויוטמנו בכדי למנוע את התפשטות המחלה.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוקיחידת הפיצו"ח של המשרד נמצאת בשטח ומבצעת סגר בכדי למנוע את התפשטות המחלה. בנוסף חולקו צווי הסגר ברדיוס של 10 ק"מ סביב מוקד החווה. עד כה הנסיבות שהובילו להידבקות העופות בנגיף הקטלני אינן ברורות. אם יהיה צורך, אנשי משרד החקלאות יחליטו להשמיד עופות גם בלולים סמוכים על מנת לעצור את התפשטות הנגיף.
המקרה האחרון של התפרצות מחלת שפעת העופות בישראל התגלה במהלך חודש מרץ 2012, ולפני כן בשנים 2011, 2010 ו-2008. המחלה פרצה לראשונה בישראל בשנת 2006. בכל הפעמים טופלו מוקדי ההתפרצות ביעילות ובמהירות, גם בקנה מידה בינלאומיים, עד למיגורם. יש לציין, עד היום לא אירעה בארץ הידבקות של בני אדם במחלה. הדבקה מחייבת מגע הדוק ורצוף עם העופות החולים, ואי נקיטת אמצעי זהירות במגע ישיר עם העופות או הפגרים
שפעת העופות ידועה כנגיף של עופות החל משנת 1901. בשנת 1955 זוהה זן ספציפי של נגיף השפעת כגורם למה שנקרא באותם ימים קדחת העופות. מאז נמצא שנגיפי שפעת העופות יכולים לגרום לתחלואה ותמותה בדרגות שונות.
נגיפי השפעת מסווגים לשלוש קבוצות עיקריות: A, B, C. בכל קבוצה זנים שונים. סיווג נוסף של נגיפי שפעת העופות הוא בהתאם לרמת האלימות שלהם כלפי עופות. ישנם נגיפים בעלי רמת אלימות נמוכה וגבוהה. רק מחלה הנגרמת על ידי נגיפים אלימים נחשבת ל"מחלה רשומה" הגוררת נקיטת צעדים שלטוניים. נכון להיום רק הזנים H5 ו-H7 ידועים כזנים היכולים לגרום לרמת אלימות גבוהה.
פירוט אודות שפעת העופות ומקרים קודמים שהתגלו ומוגרו בישראל ניתן למצוא באתר משרד החקלאות:
www.moag.gov.il