לעיתים קרובות מאוד, מתמודדים החקלאים בישראל ובעולם עם בעיות שונות בחממות ובשדות, דבר שדורש מהם להיות נוכחים במקום באופן תדיר, זאת על מנת להימנע מפגיעה בלתי הפיכה ביבולים החקלאיים ולנזק כלכלי כבד שנגרם כתוצאה מכך. מתוך רצון לתת מענה לבעיה, הוקם מיזם חדשני- אפליקציה ייחודית שאמורה לספק לחקלאי מידע קריטי מהשטח על מצב הגידולים, ותעזור לו לתת מענה מהיר ואפקטיבי לכל בעיה, בכל רגע נתון ומכל מקום. מדובר באפליקציה פורצת דרך אשר אינה מחייבת את החקלאי להיות נוכח בשטח, כאשר הוא יכול להפעיל מרחוק את הצוות המקצועי שלו, באמצעות הגדרת הבעיה במדויק.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק האפליקציה הייחודית פותחה במסגרת פרויקט הגמר של הסטודנטים אורי זיו, אלירן אהרוני ואיתי בחטיזן מפקולטה להנדסה באוניברסיטה, בהדרכת ד"ר נאוה פליסקין ובשיתוף איתן פלג, סמנכ"ל הפיתוח של חברת הסטארט אפ הישראלית Phytech. הפיתוח, יוצג לראשונה בכנס החדשנות שיתקיים באוניברסיטת בן- גוריון בנגב, ביום רביעי ה-18/6/14, בין השעות 10:00-17:00.
שימוש בטכנולוגיות מתקדמות בתעשיית החקלאות, בפרט באפליקציות מובייל, יכול לסייע באופן משמעותי בהתמודדות עם הבעיות הנוצרות בשטחים החקלאיים ולייעל את תהליך קבלת ההחלטות, תוך חסכון במשאבים והגדלת התפוקות, תחת אסטרטגיית חקלאות מדויקת.
האפליקציה מאפשרת לחקלאי לצפות בחלקותיו על גבי מפה או ברשימת הפרויקטים שלו, כמו גם הצגת מגמות של מדדי הצמח העיקריים, על בסיס חיישני הצמח וסינון לפי סוג הפרויקט ומיקומו. בנוסף, האפליקציה מתריעה בזמן אמת במידה וישנם נתונים החורגים מגבולות הבקרה של הצמח, מאפשרת לצפות במדדי הבריאות של אותו הצמח וכוללת מדד משוקלל המפשט את מורכבות הנתונים. כמו כן, ניתן לבצע חיפוש לפי סוג פרויקט ומיקומו.
היתרונות של אפליקציה זו על פני אחרות בתחום זה, היא בכך שהאפליקציה חוצה פלטפורמות, כלומר, ניתנת להפעלה בכל מכשיר סמארטפון מבלי תלות במערכת ההפעלה ומפשטת את מורכבות ניתוח הנתונים. בנוסף, המודולאריות המאפיינת את האפליקציה שמתבטאת בבחירת הארכיטקטורה הנכונה וטכנולוגיות הפיתוח התומכות בה, תאפשר בעתיד פיתוחים נוספים בקלות יחסית. האבטיפוס של האפליקציה נמצא בשלבי בדיקה על ידי משתמשי חברת פיטק, במטרה להכניסו כמוצר אינטגראלי בחברה.
חברת הסטארט-אפ Phytech, פועלת לשיפור היעילות החקלאית על-ידי קישור החקלאי ליבוליו בשדה תוך מינוף טכנולוגיות מתקדמות. החברה מפתחת ומייצרת חיישנים חקלאיים אלחוטיים עבור חברות בענף החקלאות.
אירוע החדשנות השנתי שיתקיים ביום רביעי באוניברסיטת בן גוריון, מתקיים השנה בסימן חדשנות ישראלית פוגשת עוצמה גלובלית. באירוע יתקיים מפגש שני כוחות מניעים בזירת החדשנות – מצד אחד חברות גלובליות מובילות שיציגו את אסטרטגיית החדשנות שלהן ואת התחומים בהם הן מחפשות פתרונות חדשניים, ומצד שני חברות, יזמים, משקיעים וחוקרים מקומיים.