הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


אגרקסקו מצמצמת את היקף יצוא התוצרת החקלאית לחו''ל


החברה הודיעה כי היא מבצעת רפורמה בפעילות העסקית שלה, במסגרתה תתמקד בתחומים הריווחיים. השיווק של פירות וירקות בשוק המקומי יימשך כמו גם המשך מחקר ופיתוח של זני תותים. מנכ''ל אגרקסקו: ''לצערי אין כיום מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית בישראל''

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  01-05-2014



צילום ארכיון: הפורטל לחקלאות טבע וסביבה 

חברת "אגרקסקו" הודיעה היום (ה') על ביצוע רפורמה בפעילות העסקית שלה אשר במסגרתה תופסק הפעילות של החברה בתחומים שאינם רווחיים, לצד המשך הפעילות בתחומים הריווחים.

פעילות היצוא של פירות וירקות לחו"ל תצומצם, והחברה תתמקד מעתה ביצוא אווירי של תוצרת חקלאית כגון תות שדה, פרחים, תאנים, תבלינים ומוצרים נוספים.  במקביל לייצוא, פעילות השיווק הענפה של פירות וירקות לשוק המקומי תמשך, מאחר והיא בעלת צפי לרווחים.

במסגרת השינויים העסקיים, תסתיים עבודתם של כ-30 עובדים בחברה, בתחומי הפעילות שאינם רווחיים.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

לאגרקסקו ישנם כיום הסכמים לגידול והפצת זני תות שדה רשומים של אגרקסקו במדינות שונות כקפריסין, טורקיה, אתיופיה, דרום אפריקה, אוסטרליה ובולגריה. במקביל הסכמים נוספים נמצאים בתהליכי משא ומתן מתקדם עם חברות מובילות בסין, ספרד, מרוקו ומצרים.

כמו כן, הודיעה אגרקסקו כי תימשך פעילות המחקר והפיתוח של החברה בתחום גידולי תות שדה במושב בית חנן. במסגרת פעילות זאת, מפתחת החברה זני תותים הנמכרים ברחבי העולם בהסכמי הפצה ושיווק, זנים אשר נחשבים למובילים בעולם מבחינת טעם, אורך חיי מדף, יבול ועוד.

 יו"ר אגרקסקו גדעון ביקל: "החלטנו להתמקד בפעילות עסקית בתחומים ריווחים בלבד כגון יצוא תות שדה, פרחים, תבלינים וכל יצוא אווירי אחר. תחום ייצוא פרי הדר, למעט זני קליפים ובראשם האור, פלפל ועגבניות, הפך בשנים האחרונים לבלתי ריווחי בעליל, כאשר מאות משווקים בישראל מתחרים ביניהם בשוק פרוע במחירי רצפה, דבר שהביא אותנו להחלטה להקטין את הפעילות בתחום זה. עוד נמסר כי החברה תפעל לחיזוק הסחר הבינלאומי שלה שנמצא במגמת צמיחה".

ביקל מוסיף ואומר כי סיבה נוספת לשינויים בפעילות העסקית של החברה נעוצה בסיבה כי ממשלת ישראל הפסיקה לספק הגנת מט"ח ליצואני תוצרת חקלאית כנגד ירידת שער הדולר והיורו ביחס לדולר, כפי שנהגה בעבר. ''לצערי, אין כיום מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית בישראל, כאשר הייצוא בתחום זה, מהווה כיום פחות מחצי אחוז בלבד, מתל"ג של מדינת ישראל", מסכם גדעון ביקל.