צילום באדיבות משרד החקלאות ופיתוח הכפר מומחי חקלאות ישראלים וחברות עסקיות ישתלבו בפיתוח החקלאות באתיופיה, כך הודיע היום שר החקלאות יאיר שמיר בתום פגישה שערך עם מקבילו האתיופי Derebew Tefera ועם ראש ממשלת אתיופיה Desalgen.
שר החקלאות ופיתוח הכפר יאיר שמיר, שאביו, ראש הממשלה השביעי של מדינת ישראל יצחק שמיר ז״ל, מזוהה עם הבאתם לישראל של יהודי אתיופיה, הגיע למדינה במסגרת ביקור עבודה באפריקה בראש משלחת עסקית חקלאית. השר שמיר נפגש עם ראש ממשלת אתיופיה Hailemariam Desalgen, שרי החוץ, האנרגיה והמים, התעשייה והחקלאות.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק בפגישה עם שר החקלאות Tefera Derebew הוסכם על הרחבת שיתוף הפעולה בתחומי ביטחון המזון, שדרוג ענף ההשקיה, תיעוש התוצרת החקלאית ופיתוח משק החי, שייעשה באמצעות המגזר העסקי מישראל בגיבוי פעילות סיוע חוץ מש״בית, במסגרתה עשרות משתלמים אתיופים עוברים הכשרות בישראל. בשבוע הבא יגיע לאתיופיה מומחה חקלאי מטעם משרדי החוץ והחקלאות שישהה במדינה באופן קבע.
המשלחת העסקית שמלווה את שר החקלאות מורכבת מנציגי 16 חברות ישראליות חקלאיות מובילות שארגן מכון היצוא הישראלי בתחומי השקייה, משק החי והמדגה, ביניהן אגרו טופ, קבוצת LR, תה״ל, מכתשים אגן, ירוק 2000, מועצת החלב, מכון הייצוא ועוד.
משתלת אבוקדו - פרוייקט של מש"ב עם ממשלת אתיופיה, צילום: רבקה אופנבך בשנים האחרונות זוכה אתיופיה למעמד מדיני בכיר ביבשת אפריקה והדבר מתבטא בין היתר במושבו הקבוע של האיחוד האפריקאי באדיס אבבה. מיקומה הגיאו-אסטרטגי של אתיופיה בקרן אפריקה, מחדד את חשיבותה האסטרטגית עבור ישראל. למרות המשבר הכלכלי שבא לידי ביטוי בהגברת האינפלציה, בשנים האחרונות אתיופיה נמצאת בתנופת פיתוח אדירה עם פיתוח התשתיות, הכבישים ושדרוג ענף החקלאות שמהווה כ-50% מהתמ״ג שאחראי על תעסוקת 85% מאוכלוסיית המדינה. אתיופיה נהנית משיעור צמיחה של 7.5% ולאור מעורבותם של הגופים הבינלאומיים כגון הבנק העולמי, ממשלות אירופה וארה״ב והשקעותיהם האדירות במדינה, ישנן הזדמנויות רבות להגברת הפעילות הכלכלית בין המדינות. הסחר ההדדי שנמצא במגמת העלייה בשנים האחרונות מבטא מגמה זו.
לדברי השר שמיר: ״פתיחותו של הממשל האתיופי כלפי ישראל בשילוב עם מעורבותם של הגופים הבינלאומיים דוגמת הבנק העולמי, ממשלות אירופה וארה״ב, שמשקיעים סכומים גדולים בפיתוח ענף החקלאות במדינה, יוצרים הזדמנות עבור החברות הישראליות לקחת חלק בתנופת הפיתוח של אחת המדינות החשובות ביבשת האפריקאית״.