אחד משברי תבניות האבן להכנת נרות שנמצאו במקוםשרידיו של הכפר היהודי הקדום שיחין, שנמצא בשוליים הצפוניים של הגן הלאומי ציפורי בגליל, נחשפו בשבוע שעבר במסגרת חפירות ארכיאולוגיות. החפירות מתבצעות ע''י משלחת ארכיאולוגית ישראלית-אמריקאית, בראשותם של ד"ר מרדכי אביעם מהמכון לארכיאולוגיה גלילית במכללה האקדמית כנרת, ד״ר ג׳יימס סטריינג׳ מאוניברסיטת סמפורד אלאבמה, ד״ר דייוויד פינס לי מהאוניברסיטה הנוצרית של קנטאקי, סטודנטים מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית כנרת וסטודנטים ומתנדבים מארה"ב.
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוקהכפר שיחין נזכר בכתבי ההיסטוריון היהודי יוסף בן מתתיהו כאחד היישובים היהודיים הראשונים בגליל בימי הבית השני, ומאוחר יותר בתלמוד, ככפר של קדרים יהודיים הסמוך לציפורי. בחפירות התגלו עדויות ראשונות לקיומו של בית כנסת מפואר, וכן ממצאים רבים המאשרים מסקנות של חוקרים קודמים אודות ייצור נרחב של כלי חרס שונים בכפר.
ד"ר אביעם מהמכון לארכיאולוגיה גלילית במכללת כנרת, מספר: "הפתעה רבה הייתה לנו, לחופרים, עם גילוין של שבע תבניות אבן להכנת נרות שמן מעוטרים מחרס. אחד משברי הנרות שיוצרו באתר מעוטר במנורה ולולבים לצידה. על פי ממצא כלי החרס, נראה כי היישוב נעזב במאה הרביעית לספירה ככל הנראה בעקבות רעש האדמה של שנת 363, או אולי כתוצאה ממרד גאלוס שהתרחש בשנת 351 ומרכזו היה בציפורי. החפירה תימשך בשנים הבאות ותנסה לחשוף את בית הכנסת, מתקני הייצור ובתי המגורים".