בשנים האחרונות מתחוללת מהפיכה בעולם התזונה, במיוחד בפירות וירקות, בהם התגלו עשרות אלפי חומרים פעילים בעלי חשיבות בריאותית עצומה. כל הירקות והפירות הצבעוניים תורמים לשמירה על חוסן הגוף ועל הגנתו מפני מחלות, אולם ניתן לזהות ולייחס לכל צבע "התמחות" מיוחדת.
לצבע אדום - הכוח להלחם בסרטן ובמחלות לב. צבע כתום - הכוח לשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון, ולהלחם בסרטן. צבע ירוק - הכוח לשמור על ראייה תקינה, ולחזק את העצמות. צבע לבן - הכוח לשמור על כלי הדם והלב, ולהלחם בחיידקים ובדלקות. צבע סגול - הכוח להאט תהליכי הזדקנות, ובפרט הזדקנות המוח.
בכנס "תזונה מונעת איחוד כוחות" שהתקיים בגני התערוכה, הציגה מועצת הצמחים דוכן ססגוני של ירקות ופירות ב-5 צבעים שמטרתו להדגיש את חשיבותם בתזונה היומית, ואת המדריך החדש המציג את הערכים התזונתיים והבריאותיים של כ-40 פירות וירקות מחמשת הצבעים. כמו כן, הושקה המהדורה השניה של הספר 'כח-הצבע' - המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע. המדריכים נערכו על-ידי מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים. בכנס המתקיים זו השנה ה-11, השתתפו כ-1,000 תזונאים, רופאים ומובילי דעה בתחום התזונה בארץ ובעולם .
התזונאית מרב מור-אופיר ציינה את החשיבות המיוחדת שיש לפירות וירקות כמקור אנרגיה טבעי וטרי בעידן השפע, בו התזונה לעתים קרובות דלה בסיבים תזונתיים, ועתירת דגנים מעובדים, סוכרים מוספים, שומנים מוספים ונתרן. "ירקות ופירות הם בבסיסם מזון שלם לא מעובד. הם מהווים מקור חשוב לסיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על תפקוד מערכת העיכול ובריאותה, לויטמינים: כגון ויטמין C, ויטמינים מקבוצה B, וויטמין A, למינרלים: כגון אשלגן ומגנזיום, ולשפע פיגמנטים נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים נוספים. כלל המרכיבים הללו פועלים יחד להפחתת הסיכון למגוון מחלות עידן השפע כגון מחלות לב וכלי דם וסרטן.''
''במרבית הירקות והפירות'' אומרת מור-אופיר'' תכולה גבוהה של מים ושל סיבים תזונתיים, ותכולה נמוכה של שומן, לכן צפיפות האנרגיה שלהם נמוכה יחסית והם יכולים לסייע בשמירה על משקל בריא. צריכת ירקות ופירות תורמת גם למאזן חומצה-בסיס תקין בגוף, המסייע בשמירה על בריאות העצם. להבדיל ממזונות מעובדים רבים העשירים בנתרן, תכולת הנתרן בירקות ובפירות אפסית ותכולת האשלגן גבוהה. יחס נתרן אשלגן נמוך, חשוב למניעת יתר-לחץ-דם, ומחקרים מראים כי הוא קשור בהפחתה משמעותית של הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי-דם".
» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוקמנהל ענף הזית עדי נעלי, דיבר על חשיבות צריכת שמן זית ישראלי עם תו האיכות של המועצה, והתריע כי צרכני שמן הזית עלולים להיות חשופים לשמן באיכות ירודה ואף לכזה שאינו ראוי למאכל. ''כדי לאתר ולזהות זיוף יש צורך בביצוע בדיקות מעבדה מורכבות הנערכות במעבדות מקצועיות. אולם כיוון שאין דרך ביתית לזהות שמן זית מזויף, יש צורך להסתמך על הגופים הממונים על הפיקוח. יצרני שמן הזית מקבלים את תו האיכות עבור כמות מוגדרת של שמן ולזמן ידוע ומוגבל מראש, כשתהליכי בקרה מוקפדים נמשכים ומתחדשים כחלק מהפיקוח על השימוש בתו. תו האיכות, המגובה בבדיקות איכות ובבדיקות מעבדה קפדניות, מאפשר להבטיח לצרכן הישראלי שמן זית ישראלי איכותי ובריא". אמר נעלי.
בכנס הוצג גם מבחר גדול של זני תמרים וכן
מחקרים מדעיים חדשים, שנערכו על-ידי פרופ' מיכאל אבירם מהטכניון, התומכים ביתרונותיהם הבריאותיים. התמרים עשירים בנוגדי חמצון (פוליפנולים), מינרלים וסיבים תזונתיים. מחקרים מצביעים על כך שהם יכולים לסייע בהפחתת הסיכון לטרשת העורקים, הן על-ידי הפחתת חמצון ה-LDL והן על-ידי סילוק כולסטרול מדופן העורק. קופסת תמרים בבית ובמשרד, או אכילת תמרים בסמוך לפעילות גופנית, יכולות לסייע באספקת אנרגיה טבעית, בדיוק בזמן בו היא דרושה. התמרים מתאימים במיוחד גם כמענה טבעי, בריא ודל שומן לתשוקה למתוק.