בית המשפט בפתח תקוה דחה תובענה ייצוגית שהוגשה ע''י קבוצה של מגדלי פירות שטענו כי אין בסמכותה של מועצת הצמחים לגבות מהם היטלים למימון פעילותה המקצועית בתחום הפירות. בפנייתה לבית המשפט ב- 5/7/2011, טענה עו"ד דפנה הולץ-לכנר בשם קבוצת המגדלים, כי גביית ההיטלים אינה חוקית ועתרה בשמם להשיב להם את כספם.
בפס"ד המשתרע על פני 11 עמודים דחתה השופטת אסתר שטמר את התביעה ואת הטענות לביסוסה, וקיבלה את עמדתה של מועצת הצמחים שיוצגה ע"י עורכי הדין שאול פלס ורונן כהן. בית המשפט קבע שתקנות המועצה תקפות וגביית ההיטלים חוקית. בין יתר הנימוקים, הוזכרה החלטת בג"צ מלפני כ-3 שנים, בה נדחו טענות דומות על העדר סמכות למועצת הצמחים לגבות היטלים. בג"צ קבע אז, שהמועצה פועלת כחוק ובמידתיות. לדברי מועצת הצמחים, ''בית המשפט מתח ביקורת על התובע בשל הצגת דברים לא מדויקת והעלאת טענות חמורות, חסרות כל בסיס נגד המועצה וחייבו בתשלום הוצאות המועצה ושכ"ט עורכי דינה בסך 20,000 ₪. יתר על כן, השופטת הזכירה בהחלטתה שכבר לפני שנתיים דחתה כבוד השופטת קמיר-וייס בבית משפט השלום בפ"ת טענה דומה של מגדלים שלכאורה, למועצה אין סמכות לגבות היטלים לשנת 2007.''
במועצת הצמחים הביעו קורת רוח רבה מפסק הדין ותקווה ''שהחלטה זו של בית המשפט המחוזי תשים קץ למסכת תביעות סרק טורדניות שהוגשו שוב ושוב בשנים האחרונות על ידי עו"ד דפנה הולץ-לכנר בשם מגדלי פירות שונים שנדחו כולן ע"י בית המשפט על שלושת ערכאותיו.''
מנכ"ל מועצת הצמחים, צבי אלון : "אני מקווה שהחלטה זו תצמצם משמעותית את הימנעות חלק מהמגדלים מלשלם היטלים כחוק, וכך יוכל ענף הפירות לפעול ביתר יעילות, מעגל החקלאים הנושאים בנטל יורחב, ואפשר יהיה להמשיך ולהקטין את ההיטלים הנגבים מהחקלאים לביצוע פעילויות מקצועיות לפיתוח ענף הפירות. אנו נאפשר למגדלי הפירות, על רקע פס"ד של בית המשפט המחוזי, למשך פרק זמן מוגבל, להסדיר חובותיהם לפני שהמועצה תנקוט בהליכים לגבייתם". כגוף המופקד בראש ובראשונה על ענפי חקלאות הצומח ומנוהל ע"י החקלאים, המועצה תוסיף לפעול למען קידום ופיתוח הענפים והגנה על הייצור המקומי".
מועצת הצמחים הוקמה בשנת 2004 ומורכבת מארבע מועצות ייצור שהיו עצמאיות בעבר: מועצת הפירות, מועצת הירקות ומועצת פרי ההדר, והיא מועצה סטטוטורית הפועלת על-פי חוק ומורכבת מנציגי ממשלה, נציגי ציבור, חקלאים, משווקים וצרכנים. המועצה פועלת במספר מישורים ובהם: מחקר חקלאי ומחקר שווקים, עידוד ופיתוח ענפי החקלאות השונים לרבות שיטות עיבוד והעלאת פריון העבודה, ביטוחים כנגד אסונות טבע, פריסת מערך הדברה ארצי לצמצום מזיקים בחקלאות, וכן פעילות לויסות יעיל של התוצרת החקלאית תוך אספקה סדירה של פירות וירקות לכלל האוכלוסייה במחירים הוגנים הן למגדלים והן לצרכנים. מומעצת הצמחים נמסר כי מאז הקמת המועצה המאוחדת, צומצמו מאוד ההיטלים לחקלאים והם מהווים, על פי החוק, לא יותר מ- 0.8% מערך התוצרת של החקלאי ובמקרים רבים הרבה פחות מכך.