אילוסטרציה (מקור: Flash90)לראשונה במוסד אקדמי בארץ והחל משנת הלימודים הקרובה, מועדי ההרצאות והסמינרים המחלקתיים במרבית היחידות באוניברסיטה העברית יסתיימו עד השעה 15:30, לפי המלצת הועדה המתמדת של האוניברסיטה. מטרת הנוהל החדש המכונה ''נוהל 15:30'' הינה לאפשר לחוקרות וחוקרים צעירים המגדלים ילדים להשתתף בהרצאות ובסמינרים מחלקתיים מבלי שהדבר יבוא על חשבון בילוי הזמן שלהם עם ילדיהם.
» הצטרפו אלינו לדף הפייסבוקלדברי יועצת נשיא האוניברסיטה העברית לענייני מגדר ויוזמת נוהל 15:30, פרופ' אורנה קופרמן:''הסמינרים המחלקתיים מהווים מקום חשוב עבור חוקרים וחוקרות להחליף רעיונות, להיחשף לחזית המחקר המדעי ולהתוודע אחד לשני. יחד עם זאת, סמינרים מחלקתיים רבים נערכו עד כה באופן מסורתי בשעות אחר הצהרים המאוחרות בעוד שרוב המסגרות החינוכיות לילדים מסתיימות בשעה 16:00. מכיוון שבמציאות של ימינו האחריות על טיפול בילדים עדיין נופלת בעיקר על נשים, חוקרות שהן אמהות לילדים קטנים נאלצו להחמיץ חלק מהסמינרים. הנוהל החדש נועד לפתור בעיה זו ולהבטיח את מיצוי היכולות של חוקרות וחוקרים הורים''.
''הנוהל לא יפגע בכמות השעות שמקדישים החוקרות והחוקרים לעבודתם'' מדגישה פרופ' קופרמן. ''עבודתו של איש מחקר אמיתי אינה מסתיימת בשעה 15:30 וגם לא בשעה 17:00 או 19:00, אלא היא מלווה אותו לאורך כל היממה. חוקרים שמצטרפים לאוניברסיטה העברית בוחרים לבוא לכאן משום שהם רוצים לחקור כמה שיותר והם עושים את עבודתם גם אחרי שהילדים הולכים לישון. זכותם של ילדים והוריהם ליהנות אלה מאלה, ולכן אין סיבה לקבוע פעילות מחלקית דוקא בשעות המעטות שבהן מסגרות החינוך מאפשרות להם לעשות זאת''.
נוהל 15:30 הוא חלק מתוכנית רחבת היקף שמפעילה בעת האחרונה האוניברסיטה העברית לשם קידום חוקרות צעירות. לדברי נשיא האוניברסיטה פרופ' מנחם בן-ששון, ''האוניברסיטה מעוניינת להאיץ את מגמת שילובן של חוקרות מבטיחות באקדמיה ופועלת לשם כך להסרת חסמים פסיכולוגיים, חברתיים ובירוקראטיים שמונעים מנשים רבות לפתח קריירה אקדמית''.