הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


גם סייעני גניבות חקלאיות לא נמלטים מעונשי מאסר


בית משפט השלום בנצרת הטיל השבוע עונשי מאסר בפועל וקסנות כספיים על שני סייענים שהורשעו במעורבות בגניבת טרקטור. בית המשפט: ''הגניבות החקלאיות הופכות את חיי החקלאים לגיהנום, והם נאלצים להשקיע סכומי עתק במיגון וביטוח שבסופו של דבר משולם ע''י הצרכן במחירים הגבוהים של מוצרי המזון'' ארגוני מגדלי הבקר לחלב ובשר מברכים על העונשים המחמירים

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  16-8-2012


גם סייענים לגניבות חקלאיות, ללא עבר פלילי, לא יוכלו כנראה להתחמק מעונש מאסר בפועל, לאור ההחמרה בעונשים המוטלים בבתי המשפט במחוז צפון על פשעים מסוג זה.

בית משפט השלום בנצרת, במושבה של סגנית הנשיא כבוד השופטת לילי יונג-גפר, הטיל השבוע עונשי מאסר בפועל לתקופה של 18 ו-15 חודשים על שני נאשמים ללא עבר פלילי, שהורשעו במעורבות וסיוע בגניבת טרקטור ממושב מולדת. כמו כן, חוייב כל אחד מהנאשמים בתשלום פיצוי בסך 5,000 ₪ למושב ובקנס בסך 5,000 ₪.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד תומר שורץ מפרקליטות צפון הגיעו שני הסייענים לגניבה בסוף חודש אוקטובר 2011 לאזור מושב מולדת, שם העמיסו למשאית את הטרקטור שנגנב מהמושב זמן קצר קודם לכן על ידי שני תושבי השטחים. בעקבות פעילות משטרתית נמרצת ומקצועית, נעצרו הנאשמים והטרקטור הוחזר למושב. שני תושבי השטחים שהורשעו באירוע הגניבה בפועל, נדונו ביום 24.6.12 על ידי כבוד השופט פורת לעונש של 5 שנות מאסר בפועל ולתשלום פיצוי בסך 5,000 ₪ למושב. שני הסייענים הורשעו כאמור אף הם בעונשי מאסר בפועל וקנסות כספיים.

פשע מאורגן המאיים להכרית את הבסיס לקיום חקלאות יציבה ומשתלמת כלכלית

כבוד השופטת לילי יונג-גפר קשרה בפסק הדין בין העלויות להן נדרשים חקלאי ישראל ומחירי המזון הגבוהים. ''הגניבות החקלאיות הופכות את חיי החקלאים לגיהנום. החקלאים נאלצים להשקיע סכומי עתק במיגון ואבטחה, כמו בעלויות ביטוח גבוהות במיוחד, ובסופו של דבר כלל הציבור משלם את המחיר במחירים גבוהים מאוד של מוצרי המזון שהוא צורך.''

''נסיבות המקרה שבפנינו מעידות על התפתחות תעשיית גניבות מקצועית ומאורגנת, הבאה לידי ביטוי במקרים לא מועטים המובאים בפני בית המשפט, תוך שיתוף פעולה בין תושבי השטחים לתושבי ישראל, תוך תכנון מדויק של המטרה, האמצעים והיעד, תוך חלוקת תפקידים מוגדרת ושימוש בכלי רכב מתאימים. מדובר אפוא, בסוג של פשע מאורגן, שנזקיו אדירים, האפשרות להתגונן מפניו מוגבלת והוא מאיים להכרית את הבסיס לקיומה של חקלאות יציבה ומשתלמת כלכלית בישראל.'' נכתב בגזר הדין.

מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב יעקב בכר, מברך על פעילות המשטרה לתפישת המעורבים בגניבה ועל גזרי הדין המחמירים: "ישעו הסייענים לגניבות חקלאיות, כי גם אלו המעורבים בגניבה וללא עבר פלילי, אשר יתפסו יענשו במאסר בפועל. אם בעבר היו גנבים וסייענים ללא עבר פלילי מורשעים אך עונשם היה עבודות שירות, הרי שכאן ביקש עו"ד תומר שוורץ מפרקליטות מחוז צפון החמרה בעונש. עונש זה מחזק את המגמה של ההחמרה על גניבות חקלאיות, מטעם אנשי המשפט, בתקווה למגר תופעת הגניבות" אומר בכר.

דובי וייס, מהתאחדות מגדלי הבקר מסביר כי הבוקרים, הרפתנים והנוקדים נערכים לחג "עיד אל פיטר" המסיים את חודש הרמאדן, אז עולה היקף גניבות הבקר בישראל. וייס אומר כי הוקמה התארגנות של מג"ב בשיתוף החקלאים לסיכול הגניבות על ידי התרעות מודיעיניות שיופצו בין המגדלים. משקים רבים התקינו מערכות מיגון ואזעקה. וויס מוסר, כי במהלך חודש יולי נגנבו כמאה ראשי בקר וטלאים מחוות בכל הארץ: גלאון, שפיר, יכיני, מנוחה, בית קמה, סעד, נעם ועוד.