למרות התנגדותם של משרדי ממשלה רבים, ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון, 15 ביולי) הצעת חוק הדורשת בחינה מחודשת של תכניות ישנות לבנייה בחופים. ההצעה צפויה לעלות עוד השבוע להצבעה טרומית בכנסת.
הצעת החוק אשר נוסחה ע"י ''אדם טבע ודין'' והקליניקה המשפטית באונ' בר אילן, מובלת על ידי ח"כ דב חנין, יו"ר הוועדה לסביבה ובריאות ויו"ר השדולה הסביבתית-חברתית, זכתה לחתימתם של 17 חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית ולתמיכתו של השר להגנת הסביבה גלעד ארדן.
מטרת הצעת החוק היא למנוע מימוש תוכניות בנייה ישנות בחופי הים התיכון, ים סוף והכנרת. על פיה, היתר בנייה המתבקש מכוח תכנית שחלפו 8 שנים מיום שניתן לה תוקף, יהיה כפוף לבחינה נוספת של התכנית על ידי הועדה לשמירת הסביבה החופית, וזאת במטרה לצמצם את הנזק שבביצוע תכנית ישנה.
הצעת החוק נועדה למנוע מצב שבו יתאפשר מימוש של תכניות הרסניות שאושרו בתקופה שבה המודעות לנושאים סביבתיים הייתה נמוכה יותר, וגם החקיקה שמגנה על הסביבה היתה דלה יותר. אם יאושר התיקון לחוק, הוא יסייע לביטול תכניות כמו התכנית לבניית כפר הנופש בפלמחים, התכנית לבניית כפרי הנופש בחוף בצת, התכניות לבנייה בחופי הכנרת, כדוגמת חוף כורסי ועוד.
ח"כ חנין: "העברת חוק הגנת החופים היא צעד משמעותי בהגנת חופי ישראל מפני יוזמות נדלניסטיות המאיימות לכרסם במעט החופים שנותרו לנו. במקום להיאבק בכל פעם בנפרד – בפלמחים, בבצת, בנחשולים, בדור, בניצנים, ובעוד מקרים רבים נוספים – החוק יצור פתרון רוחבי, מקצועי ונכון. ברצוני להביע הערכה רבה לשותפים בפורום החופים, באדם טבע ודין, לארגונים הסביבתיים ולציבור הרחב שהתגייס לתמיכה בהצעת החוק בשבועות האחרונים".
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "אני שמח שהצלחתי לשכנע את חבריי לתמוך בחוק. מעט מאוד שטחי חוף נותרו להנאת הציבור ואין שום סיבה להמשיך לחסום אותם במפלצות בטון אפילו מדינות הנהנות מרצועות חוף נרחבות הרבה יותר לא מאשרות בנייה פרטית על חופיהן".