צב ים ירוק, שנלכד ברשת דייגים וטופל במרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים במבואות ים שבמכמורת, שוחרר היום בבוקר חזרה לים, כאשר לשיריונו מוצמד משדר GPS לוויני משוכלל, שיסייע לחוקרים לעקוב אחר מסלולי הנדידה שלו בים התיכון.
המשדר מספק את מיקומו של הצב לאורך כל השנה, והנתונים מתפרסמים באתר seaturtle.org, כך שהציבור הרחב יכול להצטרף לחוקרים וללוות את הצב במסעותיו. צב הים, שמציליו העניקו לו את השם "שלום סטלונה", מצטרף לעשרה צבים וצבות נוספים שכבר שוחררו מחופי ישראל כשהם מצויידים במשדרים לווייניים.
מנהל המרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים יניב לוי מספר: "בהמשך לקשרי העבודה המעולים בין ארצות ים תיכון בכל הקשור לשמירה על צבי הים, שכל שמונת המינים שלהם בעולם נמצאים בסכנת הכחדה כזו או אחרת, יצרנו קשר עם פרופסור פלגרה בנטיוגנה מהתחנה הזואולוגית בנאפולי שבאיטליה. פרופסור בנטיוגנה עובדת בפרויקט של ה-IUCN, שהוא חלק מתכנית בינלאומית לשמירה על הצבים בים תיכון, על ידי הצמדת משדרים לווייניים לצבי-ים בארצות שונות לחופי הים. לרוב צבי הים שמצליחים למשדר הינן נקבות העולות להטיל את ביציהן בחופי הים, ואילו הסיכוי להיתקל בצב זכר קטן יותר, אך למרכז ההצלה מגיעים צבים מכל המינים, כך שיכולנו הפעם להצמיד את המשדר לצב זכר. מאחר והסיכוי למשדר צב ירוק זכר הינם קטנים מאוד, שמחה פרופסור בנטיוגנה לשלוח לנו במהירות את המשדר ולא לפספס הזדמנות מיוחדת זו. צב הים הירוק הנו מין נדיר יותר בים התיכון (מעריכים כי קיימות כ-450 נקבות מטילות בלבד), וצבים נוספים שמישדרנו בישראל כבר הספיקו לבקר בחופי מצרים, סוריה, קפריסין, טוניס ואפילו לוב."
''שלום סטלונה" הובא למרכז ההצלה לצבי ים ע"י דייגים שלכדו אותו בשוגג ברשתם. הוא צב בוגר, ששוקל 63 ק"ג ושיריונו מגיע לאורך של 80 ס"מ. הדייגים כבר יודעים כי השבתו למים ללא בדיקה עלולה להיות מכת מוות עבורו, ולכן הוא הועבר במהירות למרכז ההצלה שם עבר בדיקות דם, אולטרה סאונד ובדיקות רפואיות מקיפות נוספות שערכו לו וטרינר רשות הטבע והגנים ד"ר רוני קינג, ביחד עם וטרינר מרכז ההצלה, ד"ר צחי אייזנברג ממרפאת כל חי, הפועל במרכז בהתנדבות מעל לעשור. למרות החששות הראשוניים למצבו, התגלה כי הצב בריא ומוכן לשחרור, ובניגוד לעשרות צבים אחרים שמטופלים ומשוקמים במרכז הוא צפוי לשמור על קשר עם מטפליו בעתיד.