בין מוזיאון ישראל ולמוזיאון ארצות המקרא בירושלים תוקם הקריה הלאומית לארכיאולוגיה של ארץ ישראל, שתתפרש על שטח של 35,000 מ"ר, ותשקיף על הגן הבוטני ועל קמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית. לדברי רשות העתיקות, מדובר במיזם הגדול והחשוב המוקם בירושלים בעשור הנוכחי. לטובת הקמת הקריה, שתוכננה ע"י האדריכל משה ספדי, גויסו עשרות מליוני דולרים מ-26 תורמים ומהמדינה.
רשות העתיקות פרסמה בימים אלה מכרז לביצוע עבודות לבניית הקריה הלאומית לארכיאולוגיה של א''י. בכך, יוצא שלב ב' של הפרויקט הענק לדרך, לאחר שהושגו הבנות עם מנהל מקרקעי ישראל ביחס לגובה התשלום על הקרקע המיועדת לבנייה.
לפני מספר חודשים הסתיים שלב א' של הפרויקט, שארך שנה, ובמסגרתו נחצבה הקרקע באתר עד לעומק של 36 מ' - ע"י חברת האחים ברדריאן. לפי תכנוני הרשות, עד חודש אפריל 2012 ייבחר קבלן לפרויקט, ויחלו העבודות להקמת המבנה בשטח שנחצב.
הקריה תשמש כמרכז ארצי לאיסוף, שימור, לימוד, המחשה וחשיפה של חומר ארכיאולוגי מארץ ישראל. היא תהווה את המרכז הגדול ביותר בעולם להצגת המורשת הארכיאולוגית של א"י, על כל תרבויותיה, ותהווה בית לארכיאולוגים ולשוחרי הארכיאולוגיה מהארץ ומהעולם.
בקריה הלאומית לארכיאולוגיה של א"י יוקם גם המרכז העולמי למגילות ים המלח, שיכלול את מעבדות השימור של המגילות, מרכז אכסון בתנאי אקלים מבוקר - עבור יותר מ-15,000 קטעי מגילות, ספרייה שתוקדש לנושא, וגלריה לתצוגות של עבודת השימור המורכבת שמבצעות משמרות רשות העתיקות.
כמו כן, יוקמו במתחם הספרייה הלאומית לארכיאולוגיה של ארץ ישראל – שתהיה הגדולה ביותר במזרח התיכון, אודיטוריום לכנסים בתחום, משרדי הנהלת רשות העתיקות, בית קפה, וגן ארכיאולוגי, שישקיף על האזור.
לאתר האינטרנט באנגלית של הקריה הלאומית לארכיאולוגיה של ארץ ישראל
לחצו כאן