הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


נשלל לצמיתות רשיונו של וטרינר שהתרשל בעיקור חיות


לראשונה שלל משרד החקלאות לצמיתות רישיון של וטרינר, ואסר עליו לעסוק ברפואה וטרינרית. הסיבה: רשלנות חמורה בטיפול בכלבים וחתולים, חוסר ידע בסיסי, גרימת סבל והיעדר מכשור מתאים. ''אין מדובר כאן במעידה או במקרה חד פעמי של התרשלות, אלא בהתנהלות שיטתית אשר מקורה בהעדר כשירות מצידו לשמש כרופא ווטרינר''

מערכת פורטל החקלאות  14-9-2011


רשיונו של הווטרינר ד"ר דניאל ממוט מבאר שבע, יישלל לצמיתות וייאסר עליו לעסוק ברפואה ווטרינרית, כך אישר מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר בתום בחינת מסקנות ועדת משמעת מיוחדת, שבדקה חשדות לרשלנות חמורה בעת ניתוחי עיקור וסירוס של כלבים וחתולים, שהסבו להם סבל רב ואף העמידו אותם בסכנת חיים.

התלונות כנגד הווטרינר החלו להצטבר בשנה שעברה והועברו לטיפול המשרד והמשטרה. עם התקדמות החקירה, הגישה הלשכה המשפטית במשרד החקלאות קובלנה כנגד הווטרינר לוועדת המשמעת המיוחדת לרופאים ווטרינרים, המורכבת משלושה חברים - נציג היועץ המשפטי לממשלה, מנהל השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, ואחד מנציגי הסתדרות הרופאים הווטרינריים בישראל.

משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפקח באופן קבוע על רופאים וטרינרים פרטיים וממשלתיים בישראל, בין השאר, באמצעות הליך משמעתי זה אל מול הוועדה שניתן להפעילו נגד רופא וטרינר שחרג מסמכויותיו ופעל בדרך שאינה הולמת את המקצוע.

הוועדה הגישה את המלצותיה למנכ"ל משרד החקלאות, שהוא הגורם לו הואצלה הסמכות ע"י שרת החקלאות על פי חוק, להכריע בעניינם של ווטרינרים שהתלונה נגדם נדונה בפני וועדת המשמעת. השבוע כאמור החליט מנכ"ל המשרד לשלול לצמיתות את רשיונו של הווטרינר בהתאם להמלצות הוועדה.

"העדר ידע בסיסי ברפואה וליקויים ממשיים בשיקול הדעת"

במסגרת מסקנותיה, התייחסה הוועדה בהרחבה הן להודעותיהם במשטרה של הרופאים הווטרינריים שטיפלו בבעלי החיים לאחר הטיפול אצל הווטרינר, והן לחקירתו של הווטרינר עצמו במשטרה, מהם עלתה תמונה ברורה וקשה של רשלנות רפואית חמורה , העדר ידע מהותי ברפואה ווטרינרית וליקויים ממשיים בשיקול הדעת.

בין השאר הובאו מקרים של סירוס כלב בטכניקה של סירוס חתול, עיקור כושל וחלקי של כלבה שלא מנע התעברות והריון עד לשלב מתקדם לאחריו, העדר מרפאה עם מכשור ואמצעים מתאימים לביצוע ניתוחים (כגון: מכשיר שקילה לצורך קביעת מינון ההרדמה, בקבוק חמצן למקרה חירום ואוטוקלב לצורך סטרליזציה). הווטרינר הודה במשטרה כי הוא מבצע את הליך הסטרליזציה באמצעות מים בסיר וכי הוא מנתח כלבים וחתולים בבית הלקוח (לרבות על שולחן המטבח).

הועדה הסיקה כי הווטרינר פעל לאורך זמן ברשלנות חמורה כאשר ביצע פעולות כירורגיות בבעלי חיים, בשעה שהוא חסר ידע בסיסי בתחום הרפואה הווטרינרית, ותוך גילוי חוסר יכולת מהותי במילוי תפקידו. בכך הפר באופן שיטתי את שליחות הרופא הווטרינר, ותחת הקלה על סבלם וריפויים של בעלי חיים, פעל בשורה של מקרים, באופן שגרם נזקים לבעלי החיים בהם טיפל והסב להם סבל מיותר.

הוועדה החליטה כי העדר הידע והיכולת של הווטרינר בתחום הרפואה הווטרינרית, הנם עמוקים ויורדים לשורש העניין, באופן שאינם מאפשרים את המשך עיסוקו בתחום זה, ולפיכך המליצה לקבוע כי הנקבל פעל בדרך שאינה הולמת את מקצועו כרופא וטרינר וגילה חוסר יכולת או רשלנות חמורה במילוי תפקידיו כרופא וטרינר.

לעניין האמצעים נגדו, סברה הוועדה כי לא ניתן להסתפק בהתליית רישיונו של הווטרינר לזמן קצוב, ואפילו לתקופה ממושכת, שכן אין מדובר כאן במעידה או במקרה חד פעמי של התרשלות, אלא בהתנהלות שיטתית אשר מקורה בהעדר כשירות מצידו לשמש כרופא ווטרינר. הוועדה סברה, כי על אף שהווטרינר מתוך רצון ליטול אחריות על מעשיו ולהביא לצמצום הנזקים להם גרם, אין בכך כדי להצדיק את המשך עיסוקו בתחום אשר אין הוא כשיר לו, ואשר המשך העיסוק בו עלול להסב נזקים וסבל לבעלי החיים בהם יטפל ולפיכך, המליצה לשלול את רשיונו לעיסוק ברפואה וטרינרית.