לנוכח צעדי המחאה של מאות הצעירים המוחים כנגד מחירי הנדל"ן באוהלים בתל אביב, ירושלים וחיפה, קורא מזכיר התנועה הקיבוצית, זאב (ולוולה) שור לצעירים לבוא ולהצטרף (דווקא) לקיבוצים.
"אני קורא למפגינים לבוא ולהצטרף לקיבוצים, "אצלנו יוקר המחיה נמוך יותר ביחס לעיר. בנוסף נהנה המצטרף כחבר לקיבוץ ממכלול של שירותים המקנים לו ולמשפחתו איכות חיים גבוהה, בזכות חיים בסביבה כפרית 'ירוקה' ונקייה, מערכת חינוך איכותית, חיי קהילה אכפתית, קיום חגים ופעילויות תרבות משותפים, ומנגנוני עזרה הדדית המיושמים במידת הצורך. שיטת הקליטה הפופולארית בשנתיים האחרונות היא הצטרפות כחבר לקיבוץ, ובניית בית בשטח הקיבוץ או שיפוץ דירה ישנה והרחבה. שיטה זו יושמה כבר בעשרות קיבוצים" ציין שור.
בישראל 274 קיבוצים, מרביתם (75%) נמצאים בנגב ובגליל, ולהצטרפות אליהם, בנוסף ליתרונות האישיים שבמעבר לחיי קהילה, נוסף גם המימד הציוני - לאומי של חיזוק הפריפריה וההתיישבות בצעירים איכותיים שיחזקו את היישובים.
בפנייתו למפגינים במאחזי האוהלים מוסיף שור "בשנים האחרונות אנו עדים לחזרתם של צעירים רבים לקיבוצים, מהיקף אוכלוסייה של 115,000 נפשות מונה אוכלוסיית הקיבוצים כיום 130,000 נפשות. את המצטרפים - בני קיבוץ שעזבו וחזרו, וגם אלפים שלא היו מעולם חברי קיבוץ - אפשר לראות בגליל העליון והמערבי, בעמקים הצפוניים - הירדן, יזרעאל והמעיינות, בנגב ובערבה.
215 קיבוצים פתחו את שעריהם לקליטת חברים בשנתיים האחרונות. מרביתם מנהלים מסלולי קליטת מצטרפים כחברים לא דבר ועניין - שווי זכויות עם החברים הוותיקים באגודה השיתופית.