לחובבי הריצה בארץ יש סיבה טובה לשמוח. אם עד היום הם הוגבלו לרוץ למרחקים ארוכים, מעתה הם יוכלו לרוץ גם לגובה. היום (שישי) יצא לדרך המרוץ הראשון בהיסטוריה לפסגת המצדה, המתנשאת לגובה של 450 מטר מעל פני ים המלח. המרוץ הייחודי מתקיים במסגרת אירועי מרוץ עין גדי 2011 המתקיימים בסוף השבוע ויכללו גם את חצי המרתון המסורתי, מרוץ לכ -10 ק"מ ריצה והליכה ואף מקצה של 2 ק"מ לילדים.
המרוץ לפסגת המצדה, במעלה שביל הנחש, יפגיש את אחד מגדולי המבצרים בהיסטוריה, מסמליה החשובים של עוצמת הרוח האנושית והדבקות חסרת הפשרות במטרה, עם רוח הלחימה ויכולתם הפיזית של הרצים המודרניים. מדובר על יוזמה של המועצה האזורית תמר יחד עם רשות הטבע והגנים שנועדה לקדם את תרבות הספורט האתגרי באזור ים המלח.
למרוץ לפסגת המצדה הוזמנו אנשים תחרותיים במיוחד, ביניהם רצים מקצועיים, חובבי אתגרים, מנכ"לים, בכירים בעולם העסקים וחברי כנסת – כולם יתחרו במקצים ייעודיים שיצאו לדרך ביום שישי החל מהשעה 14:30 למרגלות הר המצדה.
מסלול המירוץ מורכב מ-2.5 ק"מ של טיפוס בשבילי עפר רכים וקשים, דרכים מסולעות ו-750 מדרגות אבן תלולות עד לפסגת המצדה, 300 מ' של עליה אינטנסיבית וקשה. בשנה הראשונה לקיומו של האירוע הוגבלה כמות המשתתפים ל-300 רצים בלבד שיתחלקו לשישה מקצים של 50. המנצח בתחרות יהיה זה שיגיע לפסגה בזמן הקצר ביותר והוא יזכה לפרס בשווי 7500 ₪.
לדברי המארגנים, המגמה היא להפוך את המרוץ לפסגת המצדה עם השנים למרוץ עממי אתגרי בו ישתתפו קבוצות ריצה מכל הארץ הכוללות נציגי סיירות ויחידות קרביות, חבורות ריצה, מועדוני כושר, משפחות ויחידים חובבי אתגרים, וכמובן ספורטאים תחרותיים מכל העולם .
הריצה אל פסגת המצדה מתוכננת למצב את ישראל כאחת המדינות בהם מתקיימים מרוצי האתגר המובילים בזירה הבינלאומית כמו הריצה אל פסגת הפוג'י, הריצה למאצ'ו פיצ'ו, ריצה לגג האייפל, הפיזה ומגדל האמפייר-סטייט.
ראש המועצה האזורית תמר, דב ליטבינוף: "במועצה האזורית תמר שוכן היכל התרבות של הטבע ואנו תמיד שמחים לארח אירועי תרבות וספורט אתגרי. המצדה היא סמל הנחישות היהודית וסמל עולמי לגבורה , התמדה , סבל וסיבולת. ריצה אל פסגת המצדה הינה תחרות אתגרית בה מתמודד האדם ראשית מול עצמו וכושר הסיבולת שלו במאמץ בעליה ובד בבד כנגד השעון. ים המלח מתמודד השנה על מקום ב-7 פלאי תבל של הטבע. אנו מקווים כי עם ישראל יבוא ליהנות איתנו מאירוע ספורט יוצא דופן וייתן קולו למען הכרה עולמית בים המלח כאחד משבעת אתרי הטבע המופלאים בעולם"