''עליית מחירי המים לידתה בחטא, מאחר והיא בנויה על תמחור שמגדיר מראש כמות מינימלית לצריכה חדשית לנפש שאינה ריאלית. אין אדם שיכול לעמוד ברף של 2.5 קוב לחודש ולכן קביעת תעריף גבוה בעשרות אחוזים על כל צריכה מעבר לכך, תגרום לכל אזרחי המדינה לשלם בחשבונות המים שלהם סכומי עתק, ללא קשר לכמה יחסכו בשימוש במים. דוגמא ראשונה לכך ראינו כבר בחשבונות המים האחרונים וכעת הולכים חשבונות אלה לתפוח אף יותר.'' כך אומר היום ארז וייסמן, מנכ"ל ארגון עובדי המים, בעקבות הייקור השלישי השנה של תעריפי המים בישראל
בארגון עובדי המים מדגישים כי מבנה תמחור המים צריך להיות מבוסס על 2 מדרגות, שהראשונה שבהן תכלול צריכה חדשית לנפש של מינימום 5 מ"ק וכל צריכה מעבר לכך תוגדר כמדרגה שנייה ותחוייב בעלות גבוהה יותר, תוך שמירה על רמת מחירים סבריה: "מים, ממש כמו אוויר, הם מוצר בסיסי ומחירם חייב להיות שווה לכל נפש. במדינה מתוקנת, כל אין הצדקה לכך שאזרחי המדינה ידרשו לממן את עלות הייצור של המים, בכסף שמועבר ישירות לקופת האוצר ולא משמש לשיקום משק המים".
בנוגע לכוונה לשוב ולקצץ במכסות המים לחקלאים אמר וייסמן: "לצערי ה"טרנד" היום במסדרונות הממשל הוא להציג את החקלאים כמי שגוזלים את המים מהציבור. זוהי הטעייה מכוונת על גבול השערורייתית. לאחר שעברו לשימוש במי קולחין, החקלאים הם היחידים במשבר הנוכחי שקיצצו במכסות המים שלהם ופינו כתוצאה מכך 600 מיליון מ"ק מים שפירים לאזרחים. לא ייתכן כי החקלאות תהיה שק החבטות של רשות המים בכל פעם שמתעורר חשש למחסור. מדינת ישראל התפילה בשנה האחרונה כמות חסרת תקדים של 300 מיליון מ"ק מים וזאת כאשר לא כל מתקני ההתפלה פועלים בתפוקה מלאה. כיום משלמים החקלאים את עלות המים המותפלים ולכן יש להתפיל מים בכמות שתספיק לתמוך בצריכת המים שלהם. אי אפשר להמשיך ולהפוך את החקלאים לשעיר לעזאזל של המשק כולו, אם המדינה מבקשת לחסל את החקלאות, שתקום ותאמר זאת בפה מלא".
התאחדות חקלאי ישראל: הנזק מהקיצוץ המיועד יגיע ל-1.4 מיליארד שקל
התאחדות חקלאי ישראל פנתה לרשות המים בתביעה לערוך בשנת 2011 קיצוץ שווה של 5% לכל המגזרים במדינת ישראל. מניתוח כלכלי שערכה ההתאחדות, עולה כי הטלת הקיצוץ על המגזר החקלאי על פי התוכנית המוצעת על ידי רשות המים תגרום לנזק כבד של 1.4 מיליארד שקל.
לפי הנתונים, יסתכם הנזק הכולל בגין ירידה בהכנסות ממכירת פירות וירקות ב-820 מיליון שקל (12 שקל למ"ק מקוצץ), ובגין עקירה והשבתת מטעים וגידולים חקלאיים אחרים ב-590 מיליון שקל (8.7 שקלים למ"ק מקוצץ).
מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום וילן, אמר שקיצוץ של 5% בקרב כל צרכני המים הוא הוגן ואפשרי לביצוע באמצעות תוכנית מקפת. אין זה הוגן לדבריו, שמגזר יצרני אחד ישא בחלק הארי של הנזק מהמחסור במים במדינת ישראל ועיכוב התוכניות הממשלתיות ליצירת מקורות מים חדשים. ''טבעו של החקלאי להיות אופטימי ואנחנו מקווים שהמשך החורף יהיה ברוך גשמים וייתר את הצורך בקיצוצים, אולם אם לא יהיה מנוס מכך מן הדין שהוא יתחלק בין כולם.'' אומר וילן