הצמחייה הטבעית מעודדת ציפורים, קיפודים ובעלי חיים מקומיים נוספים לבקר בגינה. בעלי החיים ניזונים מהמזיקים, מאבקים את הצמחייה וציוצן של ציפורי השיר מעשיר את האווירה. אם אתם מעוניינים בגן טבעי, חזק ושוקק חיים הדורש פחות אחזקה, בראש ובראשונה, ותרו על צמחים שאינם מקומיים
וואן וונדי, משתלות וונדי 14-03-2013
עץ זית, צילום: יח''צ
בשנים האחרונות הגיעו לארץ סגנונות גינון רבים, וזאת בעיקר בזכות הנטייה של חובבי הגינון לנסות ולהתאים צמחים חדשים וגינות מהעולם כולו, ששבו את ליבם, לתנאי האקלים הישראלי. עם זאת, הצמחייה הזרה גדלה בארץ בתנאי אקלים לא טבעיים והדבר גורם להתפתחות של רגישות יתר למחלות ומזיקים. הפתרון המהיר והקל ביותר להתמודדות עם הרגישויות השונות, הוא שימוש בחומרי הדברה ביד פתוחה. אך הכימיקלים שחומרי ההדברה מכילים פוגעים גם בבעלי חיים "טובים" שהגן הוא סביבתם הטבעית, וכך למעשה נוצר שיבוש במרקם האקולוגי.
מצד שני, החזרת הצמחייה הטבעית לגן מעודדת ציפורים, קיפודים ובעלי חיים מקומיים נוספים לבקר בגינה. בעלי החיים השוהים בגן ניזונים מהמזיקים, מאבקים את הצמחייה וציוצם של ציפורי השיר מעשיר את האווירה בגן.
ורד פורח, צילום: יח''צ
לכן, הגיע הזמן שנעזוב את הפנטזיות שאנו רוקמים לנו על גינות מרחבי העולם, עם צמחים מעוצבים. אם נביט סביבנו, לטבע הקרוב ולגינות הוותיקות, נמצא כי שם צומחת הצמחייה שתיצור לנו גן טבעי, חזק ושוקק חיים הדורש פחות אחזקה. לעיתים אנו שוכחים היכן אנו גרים, כי הרי לסביבה שלנו יופי משלה. זאת ועוד: שהצמחייה הטבעית והוותיקה תואמת את תנאי ארצנו ואינה רגישה למחלות ומזיקים כמו הצמחייה הזרה.
מומלץ למשל לשתול שיחי רוזמרין ומרוות למיניהן, יסמינים, ורדים חזקים, עצי אלה, אלון, זית וחרוב. אלו זנים שכבר הוכיחו עצמם בגינות הישראליות לאורך זמן רב. זנים אלו היוו את הבסיס של הגן הישראלי ואליהם אפשר לצרף צמחים חדשים בעלי אוריינטציה דומה מאזורים חופפים בעולם. באתר www.olamhagan.co.il ניתן למצוא שפע של עצות נוספות.