הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה


גינה על מי מנוחות - פאנג שווי בגינה


אף פעם לא מאוחר מידי להפוך את הגינה למקום שישפיע על מהלך חיינו ויהווה מקור לאושר, שפע וטוב, אותם ניתן לחוות מידי יום. גם גינה קיימת תמיד ניתן לשדרג על פי עקרונות עיצוב, חסכון במים ואף- פנג שוואי

חברת ד"ר גן  19-11-2010




תורת הפנג שוואי מבוססת על שיטה סינית עתיקה לארגון חפצים ומבנים על מנת להגיע להרמוניה עם הסביבה.

מה יותר טבעי מאשר ליישם את עקרונות הפנג שוואי בחלקת הטבע הפרטית שלנו? אז כן, פנג שוואי אפשר ומומלץ ליישם גם בגינה, לטובת אנרגיה מאוזנת וזרימה חופשית של צ'י, שיתרמו לא רק להתפתחות ושגשוג הצמחים, אלא גם יגנו על יושבי הבית וירעיפו עליהם שפע הצלחה.

לפי עקרונות הפנג שוואי, חמשת היסודות שמרכיבים את היקום (אש, אדמה, מתכת, מים, עץ), מתקיימים גם בגינה הפרטית. אבי פרץ, מנכ"ל ד"ר גן בע"מ מסביר כי עיצוב וסידור הגינה על-פי עקרונות השיטה הינו המשך טבעי בדרך להשגת אנרגיה מאוזנת בסביבתנו הביתית.

בחברת ד"ר גן בע"מ לאדריכלות ועיצוב נוף, המתמחה בתכנון ועיצוב גינות וגנים, מציעים ייעוץ מקצועי הניתן ע"י יהודית אלון, יועצת פנג שוואי מקצועית ומנוסה, בעלת שנים של ניסיון בליווי והקמת גינות על פי עקרונות הפנג שוואי.

"לתכנון הגינה יש להקדיש את אותה רמת החשיבות שמקדישים לתכנון הבית. בחירת מיני הצמחים ומיקומם, סידור הצבעים והוספת אלמנטים ומיקוד כגון שבילים, צנרת, מפלים ומזרקות, חפצי נוי ואמנות, פינות ישיבה ומתקני שעשוע לילדים, כולם יכולים להשפיע על פיזור האנרגיה בגן ועל פוטנציאל הצמיחה של חיינו." מסבירה אלון

המדריך הרוחני לגנן המתחיל

כל אזור בגינה משפיע על חיינו: בדומה לגישה לפיה הבית מחולק למספר אזורים, כך גם בגינה יש להתחשב באזורים השונים. ד"ר גן בע"מ מציע הצצה ראשונה לעולם הפנג שוואי בגינה ומספק מספר דגשים לאבזור הגינה:

• אבזור: יש לזהות את האזורים בגינה על פי הפנג שוואי ולאבזר את הגינה בהתאם. למשל: אזור הזוגיות - מומלץ למקם פסל של זוג או ספסל שיאפשר ישיבה זוגית, אזור האושר - רצוי להוסיף מפל המסמל שפע, אזור הילדים - להעמיד נדנדה וכדומה.

• צמחייה: באשר לסוג הצמחייה, יש לשים לב שהצמחים לא מתנגשים עם יסודות שונים (לדוגמא צמח מסוים ליד גדר עלול להתנגש עם יסוד המתכת).

• לזרום עם הגינה: על בחירת הצמחים להתאים לעקרונות זרימת האנרגיה - לא לחסום את החצר! (מבחינה אנרגטית כמובן)

• כל דבר בשעתו: הרצון להשיג איזון אנרגטי הוא חיובי ומבורך, אך על מנת לזכות בברכה והצלחה, מומלץ לערוך את השינוי הנדרש בין תשעה באב לבין פסח, ולהימנע משינויים עיצוביים בתקופת העומר ובין המייצרים.

אף פעם לא מאוחר מידי להפוך את הגינה למקום שישפיע על מהלך חיינו ויהווה מקור לאושר, שפע וטוב, אותם ניתן לחוות מידי יום. גם גינה קיימת תמיד ניתן לשדרג על פי עקרונות עיצוב, חסכון במים ואף- פנג שוואי.