הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה


כך תחסכו במים ותשמרו על גינה מטופחת


לצד השימוש בטוף, חלוקי נחל, דשא סינטטי ודקורציה יבשה, ישנו מגוון רחב של צמחים הנחשבים לחסכוניים במים, ועל-ידי טיפול נכון ושימוש במצע קרקע המווסת את כמויות המים, ניתן לחסוך בהשקיה גם בקיץ. קבלו כמה טיפים מיוני אוסרוביץ, אגרונום חברת טוף מרום גולן, שיעזרו לגינה שלכם לשרוד את הקיץ בשלום

מערכת פורטל החקלאות  39-06-2018





שתלו צמחים חסכוניים במים, צילום: טוף מרום גולן

לאחרונה עלה לסדר היום הצורך בחיסכון במים בשל רצף של חמש שנים שחונות. יוני אוסרוביץ, אגרונום חברת טוף מרום גולן, המתמחה במצעי קרקע המותאמים לצרכים המשתנים בין גידול לגידול, מסביר כי גם בתקופה בה עלינו לחסוך במים, ניתן לשמור על גינה מטופחת.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

''לצד האפשרות להשתמש בטוף, חלוקי נחל, דשא סינטטי ודקורציה יבשה, יש מגוון רחב של צמחים הנחשבים לחסכוניים במים'' אומר אוסרוביץ. ''כמו כן, על-ידי טיפול נכון ושימוש במצע קרקע המותאם לצרכי הגידול ומווסת את כמויות המים, ניתן לחסוך בהשקיה".

כמה טיפים שיעזרו לכם שמור על גינה מטופחת גם בחודשי הקיץ

• השתמשו בחיפויים ודקורציה יבשה שניתן לשלב בין גידולים חיים לסינטטיים. חלוקי נחל, טוף בצבעים ובגדלים שונים ואביזרים עיצוביים נוספים, יקטינו את שטח הגידולים החיים ויצמצמו את כמויות המים להשקיה.

• שיתלו צמחים ממשפחת הסוקולנטיים. הם בעלי יכולת אגירת מים רבה, כך שבתקופות הגשמים הם שומרים על כמויות המים לימים היבשים. בתקופות של חום ויובש הסוקולנטיים מצטמקים, אך מתעוררים מיד עם הגשמים. מדובר בצמחים בעלי יכולות הישרדות וחיים ארוכים גם באזורים יבשים.

• צרו גינות ירק, גינות של צמחי תבלין שגם יעשירו את המטבח הביתי שלכם וגם אינם צורכים כמויות מים גדולות - כמו לבנדר, מרווה, רוזמרין, רוטה וכדומה. לגינת ירק פורחת וחסכונית במים, מומלץ להשתמש במצע קרקע מסוג 'בנטל 15' של טוף מרום גולן.


גרניום - חסכוני במים, צילום: טוף מרום גולן

• אם בכל זאת אתם אוהבים פרחים, הקפידו על שימוש בזנים שאינם צורכים כמויות מים גדולות - ממשפחת הסביון, גרניום, פורטולקה, אפטניה לבובה, נר לילה ועדעד קנרי. לסוג גידולים זה מומלץ להשתמש במצע קרקע מסוג 'בנטל 11' של טוף מרום גולן המותאם לצרכים שלהם, מווסת את כמויות המים וחוסך בהשקיה.

• הקפידו על השקיה רק כשהגידולים זקוקים למים. זכרו כי עודף מים עלול לגרום לתמותת הגידול וגם לבזבוז מים. בדקו את מצב האדמה וכל עוד היא לחה אין צורך להשקות. הכניסו את האצבע לעומק 4-5 סנטימטרים ותחושו את האדמה. אם היא יבשה או על סף יובש ,השקו אותה לרוויה.

• מתי משקים ? בעבר ההמלצה הייתה להשקות בלילה, אולם על פי מחקרים ובדיקות, השעות הטובות ביותר להשקיה הן דווקא לפנות בוקר, בסמוך לשעת הזריחה או בשעות הבוקר המוקדמות. השקיה בצורה זו תאפשר לצמח להתמודד עם החום במהלך היום, חלקי הצמח יתייבשו מהר וכך המזיקים לא יצליחו להתבסס עליו. זכרו, לחות גבוהה על חלקי הצמח גורמת להתבססות מזיקים.