1. בהודיות פועלת חממה לגידול ירקות אורגניים, אשר חלק מתוצרתה מועבר למטבח הכפר ומאפשר לחניכים ליהנות מאכילת ירקות טריים נקיים מחומרי הדברה.
המעבר לחקלאות אורגנית בכפר התפתח בהדרגה במטרה לשלב צריכה שוטפת של ירקות טריים ונקיים מזה ושמירה על איכות הסביבה מזה.
התלמידים, בליווי ובסיוע של צוות מקצועי, מגדלים בחממה ירקות, תוך הימנעות מוחלטת משימוש חומרים שאינם מן החי או מן הצומח. הצמחים גדלים ללא חומרים סינתטיים כגון חומרי הדברה כימיים והורמונים שונים.
הרקע והמניע לגידול ולצריכת ירקות אורגניים בהודיות הוא בהבנה ובהפנמה של חשיבות תזונה נכונה ובריאה. מחקרים שנעשו מעלים, כי מזון אורגני טוב יותר לבריאות מאשר מזון שאינו כזה בשל ההשפעה השלילית על האדם שיש לחומרי הדברה בירקות לא אורגניים.
2. גידול צמחי מרפא ותבלינים על-פי משנתו של הרמב"ם
במסגרת הנושא המרכז של משרד החינוך בשנת הלימודים , תשס"ו, שהוכרזה כ'שנת הרמב"ם', מתקים בהודיות פרוייקט של. גידול צמחי מרפא ותבלינים על-פי משנתו של הרמב"ם.
הרמב"ם, רבי משה בן מימון ( 1138 – 1204 ) מדען, רופא ( שהסתייע רבות בצמחי מרפא) חוקר, פילוסוף והוגה דעות, נולד בקורדובה שבספרד. הוא היה מגדולי הפוסקים בכל הדורות ומהחשובים שבהם. הבולטת והידועה במכלול יצירתו ההגותית והספרותית רבת ההיקף היא "הי"ד החזקה", ספר הלכה שמסכם את כל חוקי התורה והמצוות. זהו ספר פסיקה ייחודי, המכיל קודקס של הלכות מחייבות המבוסס על חומר הלכתי שנצבר מתקופת המשנה עד לתקופתו של הרמב"ם. ספר נוסף ידוע שלו הוא " מורה הנבוכיםהעוסק בפילוסופיה יהודית .כמו כן ידוע פרושו השלם לששה סידרי משנה.
שמואל סבג מרכז משק הודיות ורכז הצומח אבנר רון, מנחים את התלמידים בפרוייקט גידול צמחי מרפא על-ידי משנת הרמב"ם. יחד עם חניכיהם הגיעו אל מקורות שונים בכתביו של הרמב"ם, שבהם מפורטים סוגי הצמחים שהוא השתמש בהם למטרת ריפוי החולים. בחממה מיוחדת בכפר מגדלים התלמידים 32 סוגים של צמחי תבלין ובהם: מליסה, רוזמרין, לואיזה, פגם, אזוב, לבנדר ועוד.
הלימוד של כל צמח מקיף ,יסודי וכולל, בין השאר, מעקב אחרי מרכיבי המצע של גידולו, תנאי גידולו, שימושיו השונים סיכתו על הגוף או, לחלופין, שתייתו עד לשלב הסופי – שתילתו בעציץ לנוי או מכירתו לשימוש.
במהלך הפרוייקט, בסופו של כל שיעור, מתנסים התלמידים בטעימת מים חמים המהולים באחד התבלינים שהם מגדלים.
3. הודיות -משק סגור
שאריות המזון מחדר האוכל עוברות אל המשק החי כמזון.
את ההפרשות מבע"ח אוספים התלמידים אל יחידת הקומפוסט שם מעבדים את ההפרשות בשילוב גזם מהחממות ומהנוי והופכים אותו לקומפוסט את הקומפוסט מפזרים כזבל אורגני , והגידולים המשופרים משמשים לבישול ולאכילה בחדר האוכל ובכך נסגר המעגל.
4. טיהור מים
בהודיות מנצלים את מי ההשקיה וחלק ממי השפכים (מכונות כביסה, כיורים), להשקיה כמים מושבים.
את המים מעבירים למיכלים ובעתיד גם לבריכות שבהם יעברו המים טיהור ביולוגי בעזרת צמחים ייחודיים המספקים חמצן למים וכך עוזרים למיקרו אורגניזמים לפרק את החומר האורגני מכל המתכות כך שניתן יהיה להשתמש בהם להשקיה חקלאית בשטח הפתוח.
מבקרים בחממת צמחי המרפא על פי הרמב'ם
ענף החי- הכולל פינת חי
פינת החי מכילה:
עזים
כבשים
עופות בית
ארנבות
תוכים
זוג חמורים
ברברים
אווזים
נחשים
משק החי, משמש כמיני- מעבדה ללימודי החקלאות והאקולוגיה במסגרת לימודי החקלאות .
התלמידים אחראים לאחזקת המשק ולטיפול בבעלי החיים.
במקביל משמש המשק גם לעבודה טיפולית פרטנית כפינת ליטוף וטיפול.
עודכן לאחרונה בתאריך 9-8-2011