הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה


אינדקס אתרים חקלאיים



...

מרכז ''דרך ארץ''

  מיזם התנדבותי חקלאי
  הגליל
 
  0546-929948/ 0526-393406/ 0527-588408

ליצירת קשר

תנועת אמ"ת מוסד ללא כוונות רווח, נוסדה בשנת 2005 ע"י קבוצת חברים שנולדו וגדלו בגליל, כבני המקום ומתוך תחושת שליחות והבנת חשיבותו האסטרטגית של "לב הגליל" יצאנו לדרך. בשנים הראשונות נלמדה לעומקה סוגיית המקרקעין והבעלות על האדמה ברחבי הגליל והנגב והשלמנו מיפוי יסודי של חבלי ארץ אלו, ביצענו ופעלנו לקידום ופיתוח המרחב.

על בסיס מסד הנתונים והניסיון המצטבר גובשה תכנית אב למרחב לב הגליל שתהווה המשך עיבוי ופיתוח של "מפעל המצפים", התכנית מציגה מהלך התיישבותי כולל תוך מתן פתרונות התיישבותיים יצירתיים למרחב הכפרי, העירוני והשטחים הפתוחים, התוכנית הינה פרי של עבודת מטה מסודרת ומחקר שטח מעמיק המושתת על מאמץ מתמשך וניסיון מצטבר.

תפיסה משולבת של איתור קרקעות ואחזקתן הביאה להקמת מיזמים התיישבותיים בעלי אופי חקלאי חינוכי על האדמות שנרכשו ואדמות מדינה, המיזמים מדגימים הלכה למעשה מימוש של תוכנית המתאר במרחב מוגבל ובאופן מדורג.

תנועת אמ"ת מפעילה אלפי מתנדבים בשנה בעבודה חינוכית חקלאית אצל חקלאים ובאדמות מדינה וקק"ל, עבודה זו מחברת את הדור הצעיר לאדמת הארץ ולמשימה לאומית עכשווית ומייצרת מציאות של נתינה ערבות הדדית ואחריות.

תוכנית אדם-אדמה נתמכת ע"י משרד החקלאות ופועלת אל מול קהל מגוון של תלמידי בתי ספר, תנועות נוער, מסגרות קדם צבאיות, חיילים, ויהודים מהתפוצות.

מרכז דרך ארץ

מרכז דרך ארץ הינו מרכז חינוכי - חקלאי שהוקם על רכס תורען בגליל התחתון בשנת 2007. המרכז שם לעצמו למטרה להעמיק את הקשר בין האדם לאדמה ולטפח את תחושת המחויבות והשייכות של הפרט לסביבתו ,לעמו ולארצו.
העשייה במרכז מונעת מהרצון לחנך לאהבת הארץ, ללקיחת אחריות ולמעורבות חברתית,לעצור לרגע משגרת החיים ולהתחבר שוב לעבודת האדמה, לפשטות ולערכים שהיו בעבר ערכי יסוד בחברה הישראלית אבל עם הזמן הלכו ונשחקו .

המרכז מנציח את זכרו של רס"ן דניאל גומז ז"ל שנפל במלחמת לבנון השנייה,דני היה חדור באהבת העם והארץ. העשייה הייחודית במרכז הינה ביטוי לרוח המיוחדת שלו.

מרכז "דרך ארץ", מציע לבאים בשעריו, חוויה ייחודית של עבודת כפיים. המשתתפים בפעילות מוזמנים לקחת חלק פעיל בבניין הארץ ובפיתוח הגליל, הם עוסקים בעבודות חקלאיות שונות כגון: סיקול חלקות, גיזום נוף, בניית טרסות, עיבוד קרקע ונטיעות.

המרכז רואה את עצמו במרוצת השנים כאתר שיהוה שער לגליל ויאפשר לקיים בו חווה שתוצרתה תיתרם לקהילה והמבקרים בה יוכלו ליהנות מהרצאות, מפגשים, סיורים וטיולים באתר עצמו ובגליל כולו.

החווה המוקמת אינה המטרה, אלא האמצעי להגיע לליבם של בני הנוער, לאחר שעות של עמל ועבודה משותפת, אנו מתיישבים לדון בסוגיות כמו: אחריות, מחויבות ומורשת. בשטח שאלות אלו הופכות להיות משמעותיות ומהוות נקודת שינוי פנימית עבור המשתתפים.

עודכן לאחרונה בתאריך 21:07:39 2010-05-06


המידע המתפרסם באינדקס האתרים הינו על אחריות המפרסם בלבד ולא תחול אחריות כלשהי על מפעילי האתר לתוכן הפרסומים ומידת מהימנותם