הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


משלחת מתאילנד הגיעה לישראל ללמוד על גידול הקנאביס הרפואי


בחודש שעבר הפכה תאילנד למדינה הראשונה בדרום מזרח אסיה שמכשירה גידול קנאביס רפואי, ובימים אלו מבקרת בישראל משלחת מיוחדת מהמדינה, בכדי ללמוד מהידע הישראלי בתחום גידול הקנאביס ולבחון שיתופי פעולה

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  05-02-2019



חברי המשלחת עם איתי מלכיאור ממשרד הכלכלה, ויובל לנדשפט ממשרד הבריאות, צילום: דוברות משרד הכלכלה

בחודשים האחרונים מתרחשת מהפיכה חקלאית רפואית בשוק התאילנדי. בערב חג המולד האחרון, לאחר אישור המועצה המחוקקת, הפכה תאילנד למדינה הראשונה בדרום מזרח אסיה שמכשירה גידול קנביס ושיווקו למטרות רפואיות.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים  הצטרפו אלינו לפייסבוק

לאחר עבודה מאומצת מצד הנספחות הכלכלית מטעם משרד הכלכלה והתעשייה בתאילנד, מבקרת בימים אלו בישראל משלחת בכירה של כ-20 גורמי ממשל תאילנדיים, על מנת ללמוד מהידע הישראלי ולבחון שיתופי פעולה עם החדשנות הישראלית בתחום גידול קנביס למטרות רפואיות.

המשלחת מורכבת משלושה מנכ"לים במשרד הבריאות התאילנדי ומכלל הרכב דירקטוריון חברת התרופות הממשלתית GPO אשר תהיה אמונה על גידולו של הצמח, הפיכתו לתרופה ושיווקו בבתי המרקחת של הארגון, וזאת במחירים מסובסדים. הביקור מתבצע בשיתוף עם יחידת היק"ר (יחידת הקנביס הרפואי) במשרד הבריאות, אשר תפגיש את חברי המשלחת עם גופי חקלאות, חוות גידול ועם חברות תרופות המתמחות בתמציות קנביס.

היתר לגידול קנביס רפואי הוא עניין משמעותי עבור מדינה כמו תאילנד, הידועה בחוקים הנוקשים שלה כנגד צריכת סמים. יחד עם זאת, צמח הקנביס מושרש בהיסטוריה החקלאית והתרבותית העשירה של תאילנד, כאשר השימוש בו היה נפוץ עד לשנות ה-30 של המאה הקודמת - בין אם למטרות רפואיות ובין כתבלין במרקים התאילנדיים המפורסמים.

מבחינות רבות, תאילנד היא מקום אידיאלי לגידול קנביס. כבר כיום, היא מהווה מרכז עולמי לתיירות רפואית מצוינת והאקלים הטרופי במדינה מאפשר ייצור זול יותר של קנביס מאשר במדינות מתחרות. לכן, כשהחקיקה הסתיימה ורגע לפני התקנת התקנות והיציאה לדרך, מעוניינים מקבלי ההחלטות בתאילנד ללמוד ממומחים עולמיים בנושאי גידול, פרמצבטיקה ופרמקולוגיה המותאמים ספציפית לשוק הקנביס.

דגן אלוני, הנספח הכלכלי של משרד הכלכלה והתעשייה בתאילנד: "לישראל מעמד של מדינה חדשנית בעיני התאילנדים ואנו שמחים כי הממשל המקומי בחר לבקר בישראל, בתזמון שיא מבחינת הפוטנציאל העסקי ובהרכב מורחב מאוד, על מנת לבחון שיתופי פעולה וללמוד מהניסיון הנצבר בנושא אצלנו. כמו תמיד, אנו עושים מאמצים על מנת לקדם את התעשייה הישראלית בחו"ל בכלל ובתאילנד בפרט וזוהי הזדמנות מצוינת לחברות הישראליות בשוק התאילנדי".

איתי מלכיאור, מרכז תחום הקנביס הרפואי במינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה מציין שתאילנד אינה המדינה היחידה המתעניינת בידע ובתוצרת הישראלית. "תהליך המדיקליזציה שקידם משרד הבריאות הישראלי הינו ייחודי ומעורר עניין רב ברחבי העולם. החדשנות הישראלית באה לידי ביטוי לא רק בהיבטים החקלאיים וייצור התכשירים והמכשור הרפואי הנלווה, אלא בעצם הבניית התהליך. אנחנו מאמינים שהחלטת הממשלה שהתקבלה בשבוע שעבר, להתיר ייצוא קנביס רפואי, תכניס מאות מיליוני דולרים למשק הישראלי, תסייע לחקלאים וליצרנים ותייצר מקומות עבודה רבים."

יובל לנדשפט, מנהל היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות המארח את המשלחת, מוסיף: "מדינות רבות מעוניינות ללמוד את המתודולוגיה הקלינית שלנו על מנת שרופאים יוכלו להתוות קנביס רפואי ברמת Medical Grade למטופלים, אבל מדינות רבות עוד יותר מעוניינות בכלל לא להתעסק עם נושא הגידול עצמו אלא לייבא מוצרים איכותיים ברמה רפואית מישראל".