הפורטל הישראלי לחקלאות טבע וסביבה

חדשות חקלאות, טבע, סביבה וההתיישבות הכפרית מדור החדשות


משרד החקלאות מקדם רפורמה חדשה בשוק הבשר והעופות


במסגרת הרפורמה, החליט המשרד לאמץ באופן הדרגתי מודל חדשני, שכבר קיים בארה''ב, הכולל פיקוח של עובדים בבתי מטבחיים במקביל ל'פיקוח על' של רופאים ומפקחים מטעם המדינה. על פי ההערכה יביא מהלך זה לחיסכון של כ-100 מיליון ₪ בעלויות הישירות בענף, ושל כ-80 מיליון ₪ לצרכנים בשנה

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה  31-12-2017



צילום: משה לוי - הפורטל לחקלאות טבע וסביבה

משרד החקלאות הודיע היום (א') כי הוא מקדם רפורמה חדשה בבתי המטבחיים לבקר ובתי השחיטה לעופות, זאת במסגרת התכנית להפחתת הבירוקרטיה, אשר תביא על פי ההערכה לחיסכון של כ-100 מיליון ₪ בעלויות הישירות בענף, ושל כ-80 מיליון ₪ לצרכנים בשנה.

» רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו אלינו לפייסבוק

בבתי השחיטה לעופות קיימת כיום חובת נוכחות של רופאים וטרינרים ומפקחים ציבוריים העוסקים בפיקוח הווטרינרי השוטף. כוח האדם משתנה בהתאם להיקף פעילות בית השחיטה, כאשר מינימום ההעסקה הוא של רופא וטרינר ציבורי אחד.

במסגרת הרפורמה , החליט המשרד לאמץ באופן הדרגתי מודל פיקוח חדשני, שכבר אומץ בארה"ב, הכולל פיקוח של העובדים במפעל במקביל ל"פיקוח על" של רופאים ומפקחים מטעם המדינה.

שיטת הפיקוח החדשנית, ה- NPIS, תיושם רק במפעל שיעמוד במספר תנאים מקדימים, לדוגמה - מפעל המיישם באופן מלא את התכנית לבקרה עצמית לבטיחות מזון (HACCP) במשך לפחות שנה אחת, וכן פועל להורדת שיעור חיידקי הסלמונלה והקומפילובקטר.

''מהלך זה מהווה צעד נוסף בשיפור איכות הפיקוח הממשלתי בתחומים אלו'' אומרים במשרד החקלאות. ''קידום שינויים אלו יביא להורדת יוקר המחייה בתחום בשר העוף והבקר עבור הצרכן, לשיפור ברווחת בעלי החיים, ולשיפור איכות הפיקוח הווטרינרי תוך הפחתת העלויות הישירות והעקיפות''

במשרד החקלאות צופים כי התכנית החדשה תביא לצמצום של כ-40% בימי ההמתנה לאישורים ממשלתיים עבור הגורמים הרלוונטיים. בנוסף לכך, יתבצע מעבר לאישורים אוטומטיים במקום החתימה הידנית, שיצמצם את העלויות ב- 2.5 מיליון ₪ בשנה.

בניגוד לדרישות העבר בהם נדרש קבלת אישור מקדים בכל ביצוע שינוי פיזי במפעל , הוחלט על המרת דרישת האישור המקדים בנורמה מחייבת אשר תכלול דרישות ותנאים מראש להיתר פעולה; דרישות מבניות ותנאי הפעלה מדויקים של המפעל לפי מאפייניו. המהלך צפוי לגרום להפחתה משמעותית ומידית של תהליכי הבירוקרטיה, ויחסוך למפעלים כחצי מיליון ₪ ו- 775 ימי המתנה בשנה.

השינויים יעשו תוך עדכון התקנות ושיח עם כל בעלי העניין הרלוונטיים.